LEB Or

No tot són flors i violes

Bàsquet. Derrota contundent del Girona contra un rival directe que fa el que vol en la primera meitat. És la tercera seguida en una setmana, amb Marc Gasol en texans en el retorn a Fontajau

Girona 75 Alacant 92

BÀSQUET GIRONA:Fjellerup (12), Jawara (8), Stürup (5), Franch (11), Sorolla (12) –cinc inicial–; Sàbat (4), Vila (5), Vecvagars (8), Schaftenaar (3), Sevillano (5) i Delgado (2). 21/37 de 2, 5/22 triples (Stürup, Franch, Vecvagars, Schaftenaar i Sevillano), 18/22 tirs lliures, 24 rebots (4 Jawara i Sorolla), 3 assistències i 68 de valoració (13 Sorolla).HLA ALACANT:Van Zegeren (9), Matulionis (7), Simmons (19), Jakstas (19), Noguerol –cinc inicial–; Cabral (2), Arcos (7), Pilepic (6), Llompart (16), Pitts (7), Tomàs i Menzies (2). 18/27 de 2, 14/34 triples (3 Simmons i Llompart, 2 Jakstas, Pilepic i Pitts i 1 Matulionis i Arcos), 16/19 tirs lliures, 38 rebots (10 Jakstas), 2 assistències i 85 de valoració (27 Jakstas).PARCIALS:10-31, 18-30 (28-61), 22-12 (60-73) i 15-21 (75-94).

El Bàsquet Girona obre el vestidor a la premsa minuts després del final del partit, i ahir, després d’encaixar la tercera derrota seguida en els tres partits després de l’aturada pels ajornats (a Madrid i a Lleida el diumenge abans i dijous), era un poema. “Semblava que tenien més ganes que nosaltres, més motivació i això a aquí a Fontajau no pot passar”, deia, contundent, el base titular de l’equip, Josep Franch, que apel·lava el col·lectiu a fer un pas endavant. “A la segona meitat hem estat millor, però si ho haguéssim fet des del principi hauria estat diferent”, deia el capità, Albert Sàbat, que atribuïa a la manca de comunicació al darrere els 60 punts encaixats en la primera meitat. El desconcert era tal que en un temps mort a 5 segons per al descans un nombrós grup dels que actuen durant el matx envaïa el parquet per fer la coreografia...

Marc Gasol, amb 33 minuts a la pista de l’Estudiantes i tres i mig a l’Espai Fruita per les molèsties que arrossegava, va seguir el partit des de la banqueta, amb texans i veient com un equip que venia amb 5 triomfs era capaç de fer 6/10 triples en el primer quart (20-31) i 6/7 en el segon (38-61), amb una circulació de pilota tan fàcil d’executar que cap entrenador amb cara i ulls permetria que es produís en un entrenament seu entre setmana.

Les mancances

És el col·lectiu el que falla en aquest Girona. La presència del president i fundador del club feia entrar l’equip en una nova dimensió, però ara que el físic li ha fallat en la primera seqüència de partit entre setmana, les mancances es veuen més. “No hem sortit amb l’energia ni hem acabat de fer el pas endavant que volíem després del partit de Lleida”, destacava Arnau Sacot, amb Jordi Sargatal absent per covid-19 per segon partit i que com Carles Marco –el recurs del canvi de tècnic ja s’ha esgotat– reiterava com de bé s’entrena l’equip. I hi ha encara el factor Maxi Fjellerup, que en el seu segon partit a Fontajau, el primer com a local, afegia caràcter individual (8 punts en el 15-19) a una recepta que implora col·lectiu, amb el que això comporta per a homes com ara Sevillano –el millor a Lleida, per ganes– o Vila, que continua buscant el seu lloc en aquest equip del qual per qualitat ha de ser un referent.

El quart triple de Simmons obria el tercer quart (38-64) i els visitants ja només en farien un altre en tota la segona meitat. La segona cistella local tot just seria la de Vecvagars de 6,75 m a 2:38 (52-69) en la possessió posterior al 49-69 de Sorolla assistit pel letó. Vila al contraatac amb addicional enfilava el parcial fins a 13-0 (57-69) però fallava la següent, com Fjellerup de tres amb el 68-83 a menys de 5 minuts, després de quatre punts seguits.

Sabíem que tenien punts, i el problema és que els hem deixat jugar còmodes, i amb confiança ja era més difícil
Albert Sàbat
L’equip que anava antepenúltim ve a casa i ens fa 100 punts. Una derrota com aquesta no pot tornar a passar