ACB

El Barça remata l’Obradoiro amb una gran reacció en el darrer quart (83-67)

El Barça ha tingut una feinada avui per batre l’antepenúltim de l’ACB, el Monbus Obradoiro (83-67), però se n’ha acabat sortint amb una reacció final de gran nivell i segueix empaitant el Real Madrid. Els gallecs han intimitat empatant el partit en el tram inicial del darrer quart (59-59) però els blaugrana han fet un cop de puny damunt la taula. Mirotic, amb 21 punts –3/3 en triples–, 10 rebots i 28 de valoració ha estat el millor jugador del partit. L’equip de Saras Jasikevicius tanca una setmana d’exigència amb dos triomfs a Europa i la victòria en el compromís de lliga.

El Barça ha tingut problemes per frenar el gegant lituà Birutis (2m13) i el nord-americà Ellenson, amb set punts cadascun, en un primer quart molt igualat (19-19). L’Obradoiro, a més, ha amenaçat amb una cistella d’Ellenson marxant de quatre en l’arrencada del segon quart (19-23). El Barça ha replicat amb un parcial de 7-1 (26-24) i, en el tram final, ha gaudit de la seva màxima renda (34-27) amb dos triples seguits. El primer de Mirotic, que ha tancat el primer temps amb 11 punts i, el segon, d’Smits ben assistit pel propi montenegrí, que ha obert amb criteri buscant l’home lliure ben defensat en el joc interior. La reacció dels gallecs, però, ha estat fulminant. Triple de Robertson, que s’ha despertat, falta favorable paral·lela als visitants en el mateix atac –2 lliures transformats per Okouo– i una cistella fàcil també d’Okouo en la transició posterior han segellat un nou empat (34-34). Saras ha demanat temps mort i ha dissenyat una jugada que ha sortit perfecta, amb triple de Sergi Martínez, alliberat de marcatge, sobre la botzina (37-34): 4/8 per als blaugrana des de la línia de 6,75 en els dos primer quart per 2/11 dels visitants (5/23 al final del partit, un dèficit inassumible al Palau).

El Barça, amb una zona 2-3, ha establert un màxim avantatge de 10 punts en el tercer quart (48-38) però els visitants han reaccionat (50-47) i Saras ha demanat temps mort. Encara bo, el període ha finalitzat amb un marge de 7 punts (57-50). L’Obradoiro s’ho ha cregut definitivament quan Beliauskas ha encès les alarmes del Palau amb un triple (59--59). La resposta local ha estat virulenta. Hi ha ajudat una antiesportiva evitable d’Okouo –2 tirs lliures de Mirotic i triple de Kuric en la possessió–i l’encert demolidor en els triples del Barça, amb dos en total de Kuric, dos més de Mirotic i un de Calathes que han trencat el partit.