ACB

El Baxi Manresa no pot aturar la ratxa victoriosa del Bilbao (89-82)

L’equip bagenc no pot mantenir el ritme en l’últim quart i el conjunt basc capgira el resultat amb un parcial final de 25-15

El Baxi Manresa no ha pogut aturar la ratxa victoriosa del Bilbao Basket (89-82), que en un últim quart espectacular (25-15) ha capgirat el domini bagenc durant tres quartes parts del partit i ha segellat el seu sisè triomf consecutiu. El conjunt de Pedro Martínez, castigat de faltes en el joc interior, no ha pogut mantenir el ritme en el tram final i ha acabat claudicat davant la inèrcia de l’equip local.

Amb un Yankuba Sima espectacular (10 punts, 2 rebots i 1 tap), l’equip bagenc ha imposat el seu ritme en el primer quart, tot i que el conjunt basc ha aturat el cop amb un millor encert en el llançament exterior (20-24). En el segon quart, el Bilbao Basket ha elevat el llistó defensiu i ha provocat més problemes a l’atac dels de Pedro Martínez. Amb tot, el Baxi continuava manant aprofitant les pèrdues de pilota locals. Ha aconseguit una màxima renda de 8 punts (30-38), tot i el pèssim percentatge en els triples (0 de 9). En el tram final, l’equip d’Àlex Mumbrú ha sabut treure profit dels tirs lliures i ha retallat les diferències a la mínima expressió abans del descans (39-40).

Després de la represa i d’haver fallat els onze primers llançaments des de més enllà dels 6,75 m, el Baxi Manresa ha afinat la punteria i ha tornat a prendre la iniciativa gràcies a la consecució de cinc triples. El conjunt català ha arribat a manar per 10 punts (40-50), però el Bilbao no es donava per vençut i el partit continuava totalment obert abans d’arribar a l’últim quart (64-67). El conjunt local ha prosseguit la remuntada i ha capgirat el resultat amb un parcial de 6-2 d’entrada (70-69). No eren els únics problemes per al Manresa, que també ha perdut a Sima, eliminat per personals, i mantenia a Bako en pista carregat amb quatre faltes. El dominicà Ángel Delgado s’ha fet fort en la zona i el suec Ludde Hakanson ha controlat la situació per conduir el seu equip fins al sisè triomf consecutiu. El parcial final de 25-15 ha estat definitiu pels interessos bascos.