Lliga femenina

LAIA FLORES

BASE SPAR GIRONA

“Tenim equip de sobres”

“He vingut a Girona perquè és un molt bon club, estic jugant l’Eurolliga i és una gran oportunitat poder jugar amb la millor base europea de tots els temps”, diu el relleu de Laia Palau a l’Uni

“A la gent li agrada veure espectacle”

L’afició és una jugadora més, ho viu molt intensament. La de Girona és una de les millors amb què he jugat

Laia Flores (1,72 m, 1996) és una de les jugadores de l’Spar Girona que s’entrenava des de dilluns de manera voluntària a Fontajau. Dijous era el primer dia de feina col·lectiva, amb l’última part del curs, la important, a l’horitzó després de la segona aturada per les finestres FIBA. La base comparteix l’honor amb Rebekah Gardner de ser l’única de la plantilla que no s’ha perdut cap partit en tot el curs. Una temporada, la primera de la mataronina des de l’inici –va jugar la semifinal de la lliga contra el València l’abril de l’any passat–, que començava amb la plaga de lesions i que ha tingut la plantilla confinada al gener.

S’acosten els moments clau de la temporada, com estan?
Bé, la lliga va començar amb força lesions i problemes, però vam fer la feina menys contra el Promete i el Gernika, uns partits que hauríem d’haver guanyat. Estem en una posició correcta i en l’Eurolliga també estem contentes, hem fet el màxim de victòries del club, però teníem un grup complicat i ara hem de veure si l’Schio perd contra el Fenerbahçe i nosaltres guanyem el Landes. Però la feina és bona.
El partit d’Istanbul és el dia 19 i l’endemà rebran el Cadí. Els pot afectar en l’aspecte col·lectiu?
Mirem les dues competicions de manera separada. Estarem pendents del que faci l’Schio perquè ens afecta el resultat, però sabem que els partits contra la Seu són sempre complicats i el prepararem el millor possible. Abans hem d’anar a Leganés i que s’incorpori tothom.
No és qüestió d’escollir entre una opció i l’altra, però entre uns quarts contra el Iekaterinburg o la possibilitat real del primer títol europeu... Almenys saben que continuen a Europa.
No ho hem comentat gaire, parlàvem de què era millor i al final el que volem és anar a guanyar tots els partits i que sigui el que sigui. Si ens quedem a l’Eurocopa és una bona oportunitat de jugar més partits a Europa i tenir Fontajau ple de gent i gaudir-ho.
Des que va arribar, al final del curs passat, sempre hi ha hagut alguna limitació de públic. Ara que ja no n’hi ha, què li sembla l’atmosfera del pavelló?
M’ha impressionat molt, perquè sí que als Estats Units va molta gent als partits i a l’Estat espanyol també, o quan vaig jugar a Itàlia... Mai havia vist un pavelló així de ple. I no per la gent que ve, sinó per com ho viuen. Noto que l’afició és una jugadora més, sempre hi és i ho viu molt intensament. I no ho dic perquè jugui aquí, però la de Girona és una de les millors aficions amb què he jugat.
De debò?
Pensa que venim d’un any en què no hi havia públic i es juga diferent. Quan sents que la gent reacciona amb un “oh” a la jugada que fas o pressiona quan les coses no van bé, et dona aquesta energia que et fa jugar millor.
De jugades vistoses en sol ser protagonista en els reculls posteriors. A la pista, quan veu l’opció de fer-ne, se n’adona?
Òbviament no ho faig per sortir als highlights, és la manera que tinc de jugar. Igual que la Bek [Gardner] és molt estètica o la Keneddy Burke fa aquests reversos. Jo jugo més al canvi per darrere l’esquena, o les passades, que els comentaristes diuen que les faig com la Laia Palau. Al final, tinc algú de qui aprendre a ser millor. Es nota i se sent la gent que reacciona, com contra el Kursk, amb la passada a Labuckiene, que fa l’addicional. Ho faig perquè és la millor opció, però a la gent també li agrada veure espectacle.
Quan s’anuncia el seu fitxatge ja se l’assenyala com el relleu de Laia Palau. Tots ho veiem a venir, però estem preparats per al dia que deixi de jugar?
Al final de temporada prendrà la decisió que cregui convenient, però a mi personalment des del primer dia m’ha acollit molt i molt bé. No penso que sigui el relleu de ningú, he vingut a Girona perquè crec que és un molt bon club, estic jugant l’Eurolliga i crec que és una gran oportunitat per a mi de jugar amb la millor base europea de tots els temps. I no només dins la pista, passo moltes hores amb ella als viatges i a l’habitació i n’aprenc molt, de tot el que ha viscut i tot el que m’explica. Em sento afortunada i tant de bo es retiri als 45 o 46 anys, sempre li faig aquesta broma. Prendrà la seva decisió, tothom l’ha de respectar i crec que depèn de molts factors.
Hi va haver les lesions a l’inici i els dos brots al gener. Com ho van viure des de dins l’equip? Què genera més angoixa?
Per a mi personalment aquest gener ha estat força complicat. Més que al principi: hi érem gairebé totes, menys la Frida, fèiem un bon joc i físicament estàvem bé. Primer el vam agafar cinc de nosaltres, jo entre elles, i ens van confinar. Després vam jugar a València i després va sortir el segon brot, que ja es va publicar que eren la Laia, la Julia i l’Alfred. Tot l’equip menys tres l’hem agafat i ha estat complicat. Costa tornar, vam estar a casa tancats, jo en el meu cas nou dies. I ara hi ha una altra aturada, que ens ha anat bé per desconnectar mentalment. Però també costarà quan tornem.
Ara que venen els títols hi ha la copa. Serà el seu debut i defensen el títol. Com hi arribaran.
Mai l’he jugada, però totes diuen que és una de les competicions més difícils de jugar. Cada partit és a vida o mort i si hi arribem amb bones sensacions tenim equip de sobres per guanyar. Però tots sabem que no només el Salamanca i el València aniran al màxim, cada equip et pot guanyar, i la Seu o Gernika ja ho han fet. Ara, si tenim tot l’equip al complet, que encara no ha passat, tenim possibilitats clares de poder guanyar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)