Lliga femenina

L’Spar Girona presenta El Partit de Totes a Platja d’Aro

Ho fa en el marc de l’exposició Dones Il·lustres, dones il·lustradores

L’Spar Girona disputa demà (18.05 h) el Partit de Totes en el marc del Dia Internacional de la Dona, contra La Laguna Tenerife corresponent a la jornada 23 que comença avui. El club va presentar la commemoració en el marc de l’exposició Dones Il·lustres, dones il·lustradores que organitza l’Ajuntament de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró per presentar. Lolita Iglesias, secretària de l’Uni i històrica del bàsquet gironí, Noemi Jordana, ex-base del club i vicepresidenta, i María Araújo, segona capitana de l’Spar Girona, assistien a l’acte amb el regidor d’Esports, Pedro Torres; i l’alcalde, Maurici Jiménez.

“Volem presentar un acte pioner en el món del bàsquet. Aprofitem per reivindicar, malgrat que no puguem fer-ho el dia 8. Hem organitzat una sèrie de petites activitats per donar valor a la lluita per la igualtat, no només en l’esport, sinó que hem volgut reivindicar el paper de les dones en tots els seus àmbits” deia Noemí Jordana sobre els actes de demà. “Aquestes dones són les que ens han portat el dia d’avui on estem, tot i que encara queda molt per fer. Elles van fer els primers passos. El que podem fer per elles és homenatjar-les posant els seus noms a les samarretes liles de les jugadores com a símbol de la dona” deia Jordana, que també explicava: “abans del partit es llegirà un manifest reivindicatiu. A la mitja part hi haurà un homenatge a les pioneres del bàsquet com a agraïment a tot l’esforç que han fet perquè nosaltres estiguem aquí avui en dia, a part de les intervencions de les autoritats”.

“Serà un reconeixement a aquestes dones que porten molts anys treballant pel bàsquet. N’hi ha algunes que es van iniciar jugant a pistes de terra i sempre ens tocava entrenar a última hora, unes condicions molt desfavorables. El bàsquet el vam compaginar amb la nostra feina, amb la família... Recordo que vaig tenir molts problemes per crear l’equip de bàsquet de noies. Sempre ha sigut una lluita constant. Potser no vam ser les pioneres, que ja no hi són, però sí que vam ser les primeres a jugar en una lliga amb cara i ulls. Ho vam aconseguir. Hem seguit molts anys lluitant perquè la dona tingui un millor paper en el món esportiu, tot i que encara ens queda molta feina per fer” deia Iglesias.

L’exposició

Dones il·lustres, dones il·lustradores, es pot veure aquest cap de setmana en el transcurs de la Caminada per la Igualtat que uneix els municipis de la Vall d’Aro, justament en el seu pas per Castell d’Aro. El projecte va guanyar el guardó a la millor iniciativa institucional 2021 dels Premis de Comunicació Local Carles Rahola. S’ha iniciat aquest febrer a la Biblioteca Carles Rahola de Girona i segueix itinerant per Olot, Maçanet de la Selva, Salt, Campdevànol, La Vall d’en Bas, Tossa de Mar i Vilafant. El projecte va néixer a l’entorn de la jornada del 8 de març, Dia Internacional de les Dones, l’any 2020 a Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró. Deu il·lustradores professionals van retratar, seguint el seu propi estil, deu dones referents per les aportacions que han fet en coneixements, reivindicacions o lluites socials i que, malgrat els intents de fer-les invisibles, han estat pioneres en els respectius camps. El catàleg s’ha ampliat amb quatre noves obres, creades també en motiu del 8-M els anys 2021 i 2022.

Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)