Lliga femenina

JULIA REISINGEROVÁ

PIVOT DE L’SPAR GIRONA

“Estem en línia ascendent”

“Hem canviat el xip i estem preparades”

“Potser tenim més pressió, però no és dolent sinó que ens pot empènyer. Després de jugar tan seguit contra l’Avenida, fins i tot ens pot anar bé si ens trobem a la final”

Patrocini
Volem fer-ho el millor possible: guanyar com més títols millor. I si és copa i lliga ens va bé, totes tenim el mateix objectiu

La pivot titular de l’Spar Girona, Julia Reisingerová (1,94 m, 1998), s’ha convertit en un dels pesos pesants del vestidor gironí. La internacional txeca és un dels baròmetres de l’Uni, ha incorporat el triple en els seus recursos –44% per cent aquest exercici, quan en els anteriors no superava el 20– i, en l’últim partit a Fontajau contra l’Avenida, és qui es juga els últims tirs.

La sèrie de l’Eurolliga i ara la copa... Com està l’equip?
Costa, després de dues setmanes tan centrades en l’Eurolliga i amb partits tan durs i, a més, contra l’Avenida, i tres partits seguits, concentrar-se individualment i col·lectivament. Són pocs dies i serà molt difícil però els últims dies hem fet una feina molt bona, hem canviat el xip i estem preparades.
Enllacen la competició més difícil amb la més particular, sense partits de lliga entremig...
Va com va, al final les dues últimes temporades no han estat gens normals i et trobes que no saps si jugaràs un partit o tres en una setmana com després de la copa. Si et penses que tindràs un partit fàcil, perquè no hi ha res més dur que contra el Salamanca, pot fer que et relaxis. Estem en línia ascendent i això és bo per a nosaltres.
La temporada de l’Uni pel que fa a imprevistos és complicada, però ara són els altres equips els que semblen més afectats, com el València sense Raquel Carrera ni Laura Gil a dins.
Li ha tocat el pitjor, nosaltres vam començar malament i hi havia moments que érem cinc o sis i ara estem cansades, és clar. Però gràcies a això estem millor i més preparades.
Fa un any van començar sense ser favorites i acaben campiones. Tindran més pressió ara?
Era un moment de la temporada en què potser no hi havia la sensació que poguéssim aconseguir-ho. És clar que volíem fer-ho, sempre és així. Anàvem pas a pas, minut a minut. Aquest any estem millor i com que ja vam guanyar i estem jugant més bé potser tenim més pressió, però no és dolent sinó que ens pot empènyer. I després de jugar tan seguit contra l’Avenida, fins i tot ens pot anar bé si ens trobem a la final.
També canvia haver jugat els quarts de l’Eurolliga abans de la copa, al revés que fa un any.
Però era una bombolla i dos partits seguits allà. Aquest any som un equip diferent, la situació també i em sembla que després de tres partits tan durs ens va bé afrontar la copa.
Que hi hagi públic, en un pavelló com la Fonteta, segurament és la diferència més gran?
M’encanta l’afició de València, sempre són correctes, ajuden l’equip i fins i tot poden reconèixer una bona acció encara que no sigui del seu equip. Però hi influeix molt. Jugar en un pavelló al 20, 50 o 100% de capacitat canvia molt i ja sabem que a València el pavelló s’omple. I és millor per a les jugadores, també, perquè ens dona aquesta energia extra.
El València ha jugat tres cops la copa i sempre ha perdut contra l’Uni. I han quedat eliminades de l’Eurocopa, que l’any passat van guanyar. Els pot afectar? Pot ser que hagin tocat sostre?
Tenen una temporada molt dura i difícil, amb baixes importants i ara s’hi afegeix Salvadores. Costa molt mantenir el ritme i el nivell mental. No crec que hagin tocat sostre perquè a nivell de club seran molt bones i espero que s’aixequin. Nosaltres volem guanyar i hem d’aprofitar-ho si les altres tenen baixes.
Pesos pesants del vestidor segurament no continuaran jugant l’any que ve, i les americanes el club molt difícilment podrà retenir-les. Creu que hi influeix, això, a l’hora d’afrontar els últims objectius de l’any?
No ho crec, que si es queden o no influeixi en el resultat. Totes volem fer-ho el millor possible: guanyar com més títols millor. I si és copa i lliga a totes ens va bé, totes tenim el mateix objectiu i no hi té res a veure.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)