Lliga femenina

No es mourà del pavelló Navarro

La saturació d’activitats al Palau Blaugrana farà que el Barça CBS només hi jugui partits puntuals però ja hi ha el compromís de Sant Feliu de Llobregat per condicionar el pavelló

El Barça CBS es va convertir fa dues setmanes en nou equip d’elit del bàsquet espanyol. La plantilla, que ahir va anar al Camp Nou a veure el Barça-Madrid femení, continuarà jugant els seus partits al pavelló Juan Carlos Navarro de Sant Feliu de Llobregat on no hi perd des de fa tres anys. La saturació que té ara mateix el Palau Blaugrana amb les diferents activitats de les seccions de bàsquet, futbol sala o handbol fa inviable que s’hi puguin disputar tots els partits de l’equip femení de bàsquet. El que sí que hi ha és el ferm compromís que partits puntuals com podrien ser contra el Perfumerías Avenida, el València o els duels catalans contra l’Spar Girona o el Cadí la Seu es puguin disputar al Palau Blaugrana. La ciutat de Sant Feliu de Llobregat no vol perdre un referent ara que és a l’elit i l’Ajuntament de la ciutat ja s’ha compromès –ho va fer en la recepció oficial que va fer dimarts– a posar al dia la instal·lació perquè s’hi puguin disputar partits de la Lliga Femenina 1. Hi ha la possibilitat de posar graderies supletòries perquè l’afició estigui més a prop de la pista. El caliu que s’ha generat a la ciutat del Baix Llobregat no només no es pot perdre amb un dels seus clubs referents sinó que s’ha de potenciar. Aquest curs el Barça ja s’entrenava dos dies a la ciutat esportiva de Sant Joan Despí perquè el pavelló Juan Carlos Navarro té molts equips. A la Lliga Femenina actual encara hi ha equips que fan contractes de feina de 12 mesos, com el València, però la majoria són de només vuit.

El tècnic del Barça CBS, un dels grans artífexs de l’evolució i el creixement de l’entitat des que va arribar, el curs 2017/2018, Isaac Fernández, va assegurar que un pas important que ha de fer l’equip si vol fer el salt és professionalitzar-se. Fernández, però, puntualitza: “Aquest curs hem hagut de fer entrenaments a les nou del vespre perquè hi havia jugadores que tenien la seva feina, hem de fer un pas més, aconseguir que puguin ser professionals per poder fer entrenaments al matí o a la tarda.” Isaac Fernández, que encara no ha renovat el contracte, subratlla també les condicions que s’han de tenir en els desplaçaments: “A la Lliga Femenina Challenge no hi ha cap equip que no hagi hagut de fer esforços per viatjar i es fan els desplaçaments com es pot. Són coses que passen en el bàsquet femení, però si fem el salt a la màxima categoria això també cal millorar-ho.” Una feina que ja té encarrilada el Barça CBS és l’estructura de club. Els blaugrana han creat els últims anys una bona base amb jugadores que poden ajudar el primer equip. Per Fernández això és fonamental, i afirma que si ell continua demanarà continuïtat en el projecte: “No vull començar de zero, no han de ser deu jugadores noves, crec que la continuïtat dona èxits i de l’equip actual n’hi ha quatre, cinc o sis que poden continuar i incorporar quatre o cinc jugadores que suposin un salt de qualitat.” Fernández, que va tenir l’extècnic del Bàsquet Girona Àlex Formento com a ajudant (ara a Mèxic), parla també del treball del seu equip: “És important que també puguin focalitzar el seu temps en el treball de l’equip i treballar pel club, no només parlo de ser professionals les jugadores.”

30-1
balanç
que va tenir el Barça CBS el curs passat en la Lliga Femenina 2, en què només va perdre el partit que decidia l’ascens
25-3
balanç
d’aquesta temporada en la Lliga Femenina Challenge, que ha fet que hagi assolit l’ascens directe a tres jornades del final
3
anys
fa que el Barça CBS no perd cap partit al seu pavelló
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)