Lliga femenina

Victòria de l’Spar Girona sobre l’Estudiantes en un partit gris (51-42)

L’Spar Girona suma un nou triomf a la lliga, en un partit discret a nivell col·lectiu (2719 triples) i marcat per la gran actuació individual de Julia Reisingerová. Michaela Onyenwere és el positiu per covid-19 que l’Uni havia anunciat aquest matí i, a més de la nigeriana, Alfred Julbe ha vist com a les baixes d’Eldebrink i Gardner, que ja es van perdre el partit contra el Promete dijous, s’hi afegia la de Binta Drammeh, amb sobrecàrrega al tendó d’Aquil·les. Burke ha jugat quasi sempre d’alera, menys en una rotació al segon quart en què Julbe la situava amb Araújo a dins. Abans del salt inicial s’ha fet un minut de silenci en record de Javier Imbroda i el bisbe de Girona Francesc Pardo.

De dos en dos

Reisingerová en la primera acció i en el quart atac gironí, d’1x1, obria el marcador (4-0) i Laia Palau amb dues cistelles més, la segona quasi caminant i sola per la dreta, signaven el 8-0 inicial a 6:39 (temps mort visitant). Carter feia la primera cistella en joc visitant a 4:17 per acabar el quart (10-4) i el primer triple del partit a 1:20 (10-7) amb els dos equips sense encert en atac al primer quart: 12-7, 8 punts de Reisingerová (6/19 i 2/12 tirs de camp).

Quadrades

Carter amb el seu segon triple acostava l’Estudiantes (14-12) mentre l’Uni fallava també de 4,6 m (3/6) i les visitants es posaven per davant (15-19) amb quatre punts de Carter, tècnica a Julbe, falta en atac a López –la blanenca havia sortit per la segona de Reisingerová– o altres decisions inexplicables com una lluita enlloc de falta visitant. Burke a 1:19 al contraatac feia tot just la primera cistella en joc de l’Uni al segon quart (19-19), que s’acabava 19-22 amb el triple de Espín (3/10 les roses i 0/11 les vermelles).

Mig equip

Reisingerová obria el tercer quart (21-22), fallava dos tirs lliures, feia dos taps seguits a Fingall i posava l’Uni de nou per sobre (23-22). Burke a 5:46 no fallava l’assistència de Palau en transició (25-22) que havia desaprofitat Araújo en l’anterior atac. Gretter a 5:30 i després de temps mort feia els primers punts de l’Estudiantes a la segona meitat (25-24 i la pivot txeca de l’Uni en la continuació cap a fora amb Flores anotava el seu quinzè punt (30-24) abans que la base al tercer intent en un contraatac obligués el tècnic visitant a parar el partit (32-24 a 3:08). El primer triple local, al catorzè intent, és de Reisingerová (35-27), que tancava el quart, sense descans, amb 13 dels 19 punts gironins i 14 de valoració.

Acció - reacció

Reisingerová s’asseia a 7:15 per acabar (39-33) i l’Estudiantes s’acostava a dos (39-37, temps mort local). Laia Flores en transició a 5:32 feia els primers punts vermells (41-37) i Reisingerová, de nou al parquet, en la continuació amb Palau recuperava marge (44-37 amb addicional), que creixia amb Palau anotant i assistint: 48-37 Burke a 2:53 (9-0). Burke a 1:11 anotava tot just el segon triple vermell (51-39)