Lliga femenina

Michaela Onyenwere se’n va de l’Spar Girona

Michaela Onyenwere (1,83 m, 1999) ja no forma part de l’Spar Girona. L’Uni va comunicar que havia detectat un positiu en la plantilla abans del partit a Fontajau contra l’Estudiantes el diumenge de la setmana passada (3 d’abril) i, des de llavors, la rookie de l’any a la WNBA l’estiu passat amb els Liberty de Nova York també s’havia perdut els partits contra el Cadí i el Casademont.

Onyenwere, inèdita en l’Eurolliga per la seva condició d’extracomunitària per la FIBA –la FEB li permetia jugar com a Cotonou– ha jugat 11 partits a la Lliga Femenina (9,7 punts en 18:41 de mitjana) i 3 a la Copa (12 i 21).

L’Uni s’explica

Pere Puig, el director esportiu de l’entitat, recorda que l’Uni va fitxar Onyenwere a l’estiu abans que fos escollida per primer cop la millor debutant del primer mes en la lliga nord-americana. La seva incorporació havia de ser immediata, perquè les previsions que les Liberty entressin al play-off eren baixes. La seva lesió en un dit, que va necessitar una intervenció encara als Estats Units, i la fractura al nas quan acabava d’arribar, no han impedit que fos una molt bona companya de vestidor, divertida i treballadora segons Puig, que posa en valor que l’Uni no té cap queixa del seu comportament a Girona. “No marxa per manca de minuts ni perquè no jugui l’Eurolliga, el seu contracte no ho estipula, per descomptat” diu el director esportiu, que reconeix que el plantejament a l’estiu era fer rotacions en la competició continental.

“No hi havia opció de tall i, abans de la copa, els seus agents ens diuen que vol marxar perquè la seva franquícia a la WNBA li paga més diners que per estar a aquí. Ens hi vam reunir i per tancar el tema per l’estabilitat de l’equip vam proposar que si guanyàvem la copa de la Reina, i ens classificàvem per a l’Eurolliga que és un dels objectius, ho podíem valorar. Al no guanyar-la els diem que hem de seguir i que és un tema tancat i no sortirà” exposa Pere Puig, que recorda la dificultat de les jugadores joves dels EUA que venen a Europa, apuntant a l’agent nord-americana de Michaela.

Els representants d’Onyenwere insistien en la sortida de la jugadora després de la copa i adjuntaven un informe psicològic en què es considera indispensable la sortida. “La salut mental és important, li oferim l’ajuda del club tant de persones internes com de fora. Se’ns fa difícil, pensem que no hem de debatre temes de salut mental i parlant amb ella ens diu que se sentia molt pressionada per prendre la decisió i no se’ns deixava alternativa” explica Pere Puig, que reconeix que aquest cap de setmana tancaven l’acord perquè Michaela Onyenwere, després d’una compensació econòmica.

“No som una societat anònima, no ens interessaven els diners sinó que som un club que es mou per cert romanticisme, volem crear referents pels joves i donar visibilitat a l’esport femení. Ens sap molt greu i esperem el pas endavant de jugadores en la seva posició com María Araújo” apunta Puig.

Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)