Lliga femenina

Bàsquet

Es trenca l’ascensor

Dotze jugadores han arribat a debutar en la Lliga Femenina després de passar pel sènior grupista i pels equips de formació des del 2015

L’exentrenador va fer debutar set jugadores entre el 2017 i el 2019, just abans de l’ascens del GEiEG a la Lliga Femenina 2

Anna Jodar, Janina Pairó, Núria Bagaria, Laura Roig, Júlia Soler, Laia Moya, Aina Martín, Belén González, Fatou Cissé, Clàudia del Moral, Faustine Parra i Iho López. Són jugadores que tenen una història en comú, un fil invisible que les uneix que s’ha trencat definitivament. Després de passar per alguna de les seves etapes de formació pel GEiEG Uni, el projecte compartit entre les dues entitats, van acabar debutant en la Lliga Femenina i algunes a Europa. D’això es tractava. Economia piramidal però en el bon sentit.

No hi havia un al·licient més gran que la referència del millor equip de Catalunya i d’una potència emergent a Europa. Les joves del planter sabien que els somnis, que no deixen de ser-ho, no eren en qualsevol cas llunyans en la distància geogràfica i que econòmicament aquí hi havia un equip amb cara i ulls. Marta Xargay va emprendre el camí d’una carrera que per moments va ser meteòrica lluny de Girona. Potser ara les coses serien diferents.

Just després que el GEiEG i l’Uni signessin el contracte de col·laboració que ara s’ha trencat (2015) dues jugadores del sènior grupista, Jodar i Pairó, ja van debutar en la Lliga Femenina i van compaginar les dues competicions durant dues temporades. En el tercer curs, Èric Surís va fer debutar Núria Bagaria i va confiar en l’escorta Laura Roig, tot i que tenia 27 anys. El mateix Surís, l’any de la conquesta de la segona lliga, va ser qui més bé va entendre la filosofia de la vinculació fent debutar Soler (2001), Moya (2000), Martín (2000), González (1999) i Cissé (2001). Algunes combinaven els entrenaments d’un equip i els partits de l’altre. Tampoc va ser casualitat que el GEiEG pugés aquell mateix any a la Lliga Femenina i que l’equip júnior, a més, fos subcampió d’Espanya, l’èxit més gran de la col·laboració entre les dues entitats. Amb l’ascens del GEiEG, tot un èxit esportiu, van començar els problemes i els recels, tot i que la jugadora més brillant de l’equip, la banyolina Soler, acabaria fitxant com a professional pel primer equip la temporada passada. També ho va fer a principis de temporada la blanenca Iho López, després d’una temporada sencera en la Lliga Femenina 2 recuperant-se d’una complicada lesió de la seva etapa universitària als EUA.

La temporada passada, quan l’equip va tenir el primer allau de baixes, es va fitxar una antiga jugadora de la base, Del Moral, per no debilitar el GEiEG. Aquest any el GEiEG ja no ha deixat cap jugadora tot i els bons partits de Parra en la pretemporada amb l’Uni.

Globalització
El GEiEG Uni no només ha format jugadores de Girona i el seu entorn. Cissé, un descobriment del director esportiu de l’Uni (Pere Puig), va arribar del Senegal i Faustine Parra, la líder del GEiEG aquesta temporada, va venir de Tolosa. López i Del Moral van jugar també en el bàsquet universitari dels EUA.
7
temporades.
Són les que ha durat l’acord entre el GEiEG i l’Uni. A l’estiu ja es va trencar l’acord de vinculació entre els dos equips sèniors.
3
temporades.
Són les que ha jugat el GEiEG en la Lliga Femenina 2, aquesta última amb un canvi de format que l’ha convertida en la tercera competició rere la Lliga Femenina i la Lliga Challenge.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)