LEB Or

Se citen per al proper

Bàsquet. El Girona s’assegura ser al ‘play-off’ amb el triomf sobre el Força Lleida, encarrilat a l’inici però sense el colofó de l’‘average’ particular

Bàsquet Girona 97 Força Lleida 80

BÀSQUET GIRONA:Urtasun (8), Fjellerup (10), Jawara (12), Franch (18), Gasol (4) –cinc inicial–; Sàbat (12), Vila (3), Stürup (2), Vecvagars (9), Sorolla (10) i Sevillano (9). 24/36 de 2, 12/25 triples (4 Franch, 3 Sàbat, 2 Vecvagars i Sevillano i 1 Fjellerup), 13/22 tirs lliures, 43 rebots (7 Vila), 25 assistències (6 Franch) i 115 de valoració (28 Franch).ICG FORÇA LLEIDA:Hughes (18), Schreiner (7), González (7), Marcos (7), Cleare (12) –cinc inicial–; Lafuente (11), De Celis i Kavas (18). 20/42 de 2, 9/30 triples (3 Kavas i 2 Hughes, Schreiner i Lafuente), 13/20 tirs lliures, 25 rebots (6 González), 13 assistències (5 Schreiner) i 72 de valoració (20 Hughes).PARCIALS:26-15, 27-21 (53-36), 23-22 (76-58) i 21-22 (97-80)

El Bàsquet Girona jugarà el play-off d’ascens en el seu segon curs a la LEB Or, després de superar el Força Lleida a Fontajau en un duel que es podria repetir en la final a quatre, el vencedor de la qual acompanya el campió de la lliga regular a la propera edició de l’ACB. Un triomf coral en un partit que Josep Franch desequilibrava a l’inici amb 4/4 triples contra defensa zonal els 8 primers minuts (24-9). La diferència arribava a 20 5:18 per a la mitja part (41-21, Fjellerup) i quan Marc Gasol encara no havia anotat. Llavors, el temps mort de Gerard Encuentra donava pas a un altre partit, el que tenia la diferència de 21 pel 86-65 a la primera volta i la lluita per l’average particular com a objectiu. Se l’acabarien emportant els visitants, que tenen dues victòries més quan falten tres partits.

“Té gust de victòria”, reconeixia el tècnic lleidatà, que no podia comptar amb el seu jugador franquícia, Michael Carrera, sancionat amb un partit per la FEB; ni amb els lesionats Ignacio Rosa, Ibou Badji i David Cuéllar. Tampoc era el dia del referent gironí, Marc Gasol, que en 21:12 només llançava tres cops (2/3). El Girona acabaria amb vuit jugadors amb 8 punts o més, des de Txemi Urtasun (7 per sobre els 9 de valoració, inclòs ara sí el president) i amb la sensació que si es torna a trobar el Força Lleida, el partit d’ahir de ben poc servirà com a referència.

De cara

El Granada és l’únic equip que ha superat el Girona a Fontajau en la segona volta (55-66) i, l’altre aspirant a l’ascens directe, l’Estudiantes el dia 13, serà qui posi a prova la fiabilitat de l’aposta gironina, que des d’aquella derrota al març no baixa dels 89 i que en els dos últims partits a casa ha flirtejat amb el centenar (99 diumenge passat i 97 ahir, amb triple fallat de Sàbat al final). Unes mínimes prestacions defensives són garantia de triomf, sobretot amb un cinc inicial que té tants punts a les mans i una rotació que amb el marcador de cara és capaç de mantenir la producció ofensiva, controlant el rebot (43-25 ahir) i corrent a camp obert per anotar fàcilment (25 assistències). Competir a 60, quan hi hagi la temporada en joc, serà una altra història. O no.

Vecvagars (29-15) i Sàbat (37-19 i 48-28) de 6,75 m mantenien la velocitat de creuer en el segon quart, quan Hughes en el desè intent havia anotat el primer triple del Lleida (41-24). El tercer del capità del Girona (73-48), després d’un contraatac que acabava Stürup amb esmaixada a dues mans assistit per Sorolla al tràiler, establia la màxima de 25, que els visitants reduïen a 15 a l’inici de l’últim quart amb Lafuente de tres (76-61). El partit era de bojos, amb els àrbitres assenyalant faltes en atac molt discutibles i tècniques –Jawara en el tercer quart i Marcos a 6:43 del final – i antiesportives –Kavas a 8:10–, un escenari en què Sevillano es movia com un peix a l’aigua: 53-33 al contraatac després de cistella rival o amb dos triples seguits (89-69).

8
jugadors
del Girona anoten 8 punts o més i 7 acaben amb 9 de valoració com a mínim.
És el moment calent de la temporada, ens hi juguem coses grans i volem omplir Fontajau
Josep Franch
Hem fet un partit seriós els 40 minuts, que és el que busquem i que fa que arribin els bons resultats
Txemi Urtasun
Hem estat molt concentrats des del principi per atacar bé les seves situacions defensives, ho hem llegit bé