Lliga femenina

Balanç de blancs

L’Spar Girona, eliminat en les semifinals de la lliga per segon any seguit contra el València, ara sense la presència en la propera Eurolliga garantida

La defensa i el triple (8/16) acosten l’Uni (56-66), que rep un 8-0 a 1:36 (64-66)

València 66 Spar Girona 73

VALÈNCIA BASKET:Ouviña (10), Allen (13), Casas (9), Carrera (11), Trahan-Davis (8) –cinc inicial–; Salvadores (13), Romero (4) i Gulich (4). 18/47 de 2, 5/15 triples (2 Salvadores i 1 Ouviña, Allen i Casas), 15/20 tirs lliures, 29 rebots (5 Carrera, Trahan-Davis, Gulich i Salvadores), 13 assistències (7 Ouviña) i 69 de valoració (19 Salvadores).SPAR GIRONA:Palau, Mendy (6), Burke (16), Gardner (19), Reisingerová (13) –cinc inicial–; Drammeh (10), Araújo (4), Flores (5) i Labuckiene. 16/42 de 2, 8/16 triples (2 Mendy i Gardner i 1 Burke, Drammeh, Araújo i Flores), 17/21 tirs lliures), 36 rebots (9 Mendy i Gardner), 10 assistències i 74 de valoració (22 Gardner).PARCIALS:21-17, 13-19 (34-36), 16-18 (50-54) i 16-19 (66-73).

“Guanyar vol dir anar al màxim, o molt a prop del teu màxim. Hem estat a punt de moltes coses però no s’han aconseguit”, sintetitzava Alfred Julbe després que l’Spar caigués eliminat per segona temporada seguida en la semifinal de la lliga, per segon cop contra el València. La diferència amb el curs passat és que l’Uni havia guanyat la copa i tenia garantida la presència en l’Eurolliga. Aquest cop l’equip gironí ha guanyat la tornada mentre que el curs passat no tenia cap possibilitat de capgirar el 64-73 de Fontajau (87-74), on es es va complicar de valent la classificació diumenge passat. La darrera final de lliga de l’Uni és la de fa tres anys, quan alçava la seva segona lliga.

Temporada en blanc que s’acaba com comença, amb Laia Palau –la capitana es multiplicava en l’anada a Girona– a la banqueta amb problemes al bessó dret, el que es va lesionar l’estiu passat i va condicionar l’inici de curs gironí; i Frida Eldebrink també lesionada. I compte amb la dada: és el tercer exercici sense títol a l’Uni des que va pujar a la Lliga Femenina (2009/10), comptant la lliga catalana (2010-14 i 2017-20). El primer d’Èric Surís (2016/17) és el segon i, aquest, el tercer. Un balanç de blancs sense el qual no es pot prendre una imatge nítida i de qualitat del que ha estat el curs, en què malgrat la reducció pressupostària es feia una plantilla competitiva, amb apostes que surten bé (Gardner i Burke), però sense la qualitat de les anteriors temporades. Hi ha, malgrat el Dragon Khan de lesions, els dos brots de covid al gener i els casos en aquest play-off, o la marxa d’Onyenwere, els quarts de l’Eurolliga per segon any seguit, doble fita històrica per al bàsquet femení català, a l’espera que la FIBA doni tres places a la FEB i l’Uni hi torni.

Mèrits propis

L’Spar mereixia passar veient el partit d’ahir, en què lligava el tercer triomf com a visitant contra les taronges des del gener. Rebekah Gardner, al cinc inicial a diferència de diumenge, de tres en una pilota invertida per Laia Palau (4 assistències en el primer quart) posava l’Uni per sobre (4-5), amb addicional d’un contraatac empatava (12) i trencava un 7-0 en contra amb el segon triple gironí (21-17).

Les taronges mantenien la ratxa amb tres accions al límit de la possessió i un triple de Salvadores (5 punts) després de tap de Labuckiene (19-14), però acabarien amb tremolor al canell fins que Allen i Ouviña, amb un triple cadascuna, feien el 8-0 a 1:36 (64-66). Carrera i Casas, fàcil a 7:34, situaven el -20 per a l’Spar (28-20), però l’Uni ja no encaixava més en joc fins a la segona meitat, i Drammeh, amb 5 punts, Burke, a pilota recuperada, i Mendy, de tres, capgiraven el resultat (34-36).

Els triples de Burke (38-44), Flores (41-49) i Araújo (48-54) consolidaven la iniciativa en el tercer quart –7 punts de Casas –, que perillava a l’inici de l’últim amb una antiesportiva de Labuckiene que el València, poruc, no aprofitava (53-54). Reisingerová tancava el 0-9 (53-63) abans que li assenyalessin dues faltes en atac i Gardner recuperava la desena (56-66). Fins i tot amb el 8-0 encaixat, ja en l’últim minut Mendy de tres i Gardner de dos hi insistien, però Ouviña de tir lliure no fallava (66-73) i el triple de Mendy a 10 segons feia la corbata.

3
temporades
sense títols té l’Uni des que va pujar a la Lliga Femenina. La primera, la 2016/17 i aquesta.
El plantejament és bo, ens posem a 10 però l’error és en el primer partit. Hem demostrat ser unes grans lluitadores
Laia Palau
A aquest nivell, i tant de bo l’Uni s’ho pugui continuar exigint, has de guanyar, i quan no ho fas em sento malament
Alfred Julbe
El primer partit, sobretot en moments en què ens deixem anar, és on perdem l’eliminatòria si bé el segon hauria estat diferent
Patrocini

Julbe insinua l’adeu i mig Uni té contracte

“Ho explicaré bé demà o demà passat. Fa un parell de setmanes que he dit el que hi ha i ja ho veurem”, deia Alfred Julbe a Xevi Soler de Catalunya Ràdio sobre el seu futur un cop acabat el partit, deixant entreveure que el d’ahir era el seu últim partit amb l’Spar, que té mig equip amb contracte per al curs que ve. Laia Flores i Giedre Labuckiene signaven fa un any per dos cursos i Magali Mendy, per aquest i els dos pròxims aquest Nadal. Júlia Soler, cedida al Cadí, també té un any més, però podria continuar fora, a l’Alt Urgell o en un altre club. La direcció esportiva espera quina decisió pren Laia Palau, i Binta Drammeh va fitxar l’estiu passat per aquesta temporada amb opció a una més, la mateixa fórmula que tenia María Araújo en la seva renovació el 2021. El club té com a objectiu renovar l’MVP de la lliga, Rebekah Gardner, i també Kennedy Burke per jugar d’alera sempre que pugui fitxar una interior estatal i una altra amb passaport comunitari.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)