Lliga femenina

Julbe fa oficial el seu adeu

Bàsquet. Lliga Femenina. Ho va fer a través d’un tuit i ara l’Uni Girona estudia les opcions per cobrir la banqueta gironina, amb Miguel Méndez i Bernat Canut com a principals candidats

El tècnic de l’Spar Girona, Alfred Julbe, va confirmar a través d’una piulada al seu compte de Twitter que no continuarà vinculat al club el curs vinent, tal com havia insinuat. “Ja fa tres dies que se’m va escapar (o no) que feia unes tres setmanes havia comunicat als dirigents de l’Uni que no renovaria. Confirmar que és així. Ja trobaré el moment i les paraules per explicar-ho. No pot faltar un missatge d’agraïment a l’afició de l’Uni. Força Uni!”

“Ho explicaré bé demà o demà passat. Fa un parell de setmanes que he dit el que hi ha, i ja ho veurem”, deia Alfred Julbe a Xevi Soler de Catalunya Ràdio sobre el seu futur un cop acabat el partit de semifinals contra el València en què l’equip va quedar eliminat.

Julbe va arribar a Girona el novembre del 2020 substituint Eric Surís. Marxa amb el títol de copa del 2021 com a principal èxit. Aquest curs, l’equip gironí va arribar als quarts de l’Eurolliga femenina, ha estat semifinalista en la Lliga Femenina i finalista en la copa contra el Perfumerías Avenida.

Quins candidats hi ha?

El club gironí ha estat mirant les possibilitats que hi ha en el mercat per poder cobrir la baixa d’Alfred Julbe. A hores d’ara no es veu l’opció que Laura Antoja faci el pas endavant per agafar l’equip després de ser l’ajudant del tècnic badaloní. Els dos principals candidats són Miguel Méndez, actual seleccionador espanyol i entrenador de l’Ekaterinburg rus. El fet que la FIBA hagi deixat fora els equips russos de les competicions europees del curs vinent fa que Méndez no pugui disputar l’Eurolliga. L’operació per fitxar-lo, però, no és barata. L’altra carta que hi ha damunt la taula és la de Bernat Canut, després del seu adeu de la Seu d’Urgell. El club assegura que no hi han parlat perquè esperaven que es decidís.

Canut: “Ja vaig avisar el maig de l’any passat”

Bernat Canut ho va anunciar ahir en una roda de premsa a la Seu d’Urgell. El tècnic català posa punt final a una trajectòria de nou temporades en què ha brillat amb llum pròpia i ha portat l’equip a lluitar per cotes altes i jugar a Europa, deixant enrere el patiment de lluitar per evitar el descens. Aquesta temporada ha estat la rúbrica del seu treball, amb un curs històric en què han tutejat els grans de la Lliga Femenina i han convertit el Palau d’Esports en una festa en cada partit. Bernat Canut, però, no ha volgut dir on anirà, però sí que ha deixat clar que continuarà entrenant i que vol afrontar nous reptes. Canut, que va destacar les capitanes que ha tingut, va ser clar: “Ho vaig anunciar el maig de l’any passat i ho he mantingut, i tot i que m’han ofert renovar, és una decisió meditada.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)