ACB

El Barça assalta el Nou Congost (80-94)

L’equip blaugrana, impulsat per Laprovittola (20 punts i 23 de valoració), ha reaccionat després d’una primera part dominada pel Baxi Manresa (40-33)

El Barça ha assaltat el Nou Congost (80-94) en un partit amb una part per a cada equip (40-33 i 40-61). En la primera el Baxi Manresa, amb la baixa de Joe Thomasson, ha marcat el ritme i en la segona el conjunt blaugrana, impulsat per l’encert de Nicola Laprovittola, ha elevat el llistó defensiu i ha recuperat la seva millor versió a cinc dies del duel contra el Real Madrid en la final a quatre de Belgrad. Precisament, l’equip blanc serà el rival del Manresa, que ha acabat la fase regular en setè lloc, mentre que el Barça se les heurà amb el Gran Canària.

L’equip blaugrana ha colpejat primer (2-9). Però un tap de Chima Moneke a Nikola Mirotic i la posterior jugada de tres punts de l’ala pivot nigerià han activat la reacció local. La pressió asfixiant en defensa i les sortides al contraatac han estat els arguments bagencs, que amb diverses jugades de tres punts han capgirat el resultat amb un parcial d’11-0 (13-9). El Barça, amb un temps mort de Saras Jasikevicius, ha aturat momentàniament el cop (13-15), però una altra estrebada local ha tancat el primer acte amb un festival vermell (21-15). Amb una defensa molt tancada i amb ajudes, el Baxi treia profit del seu control del rebot i el desencert dels blaugrana en el llançament exterior. El conjunt de Pedro Martínez eixamplava la renda fins als 10 punts (33-23). Amb un parell de triples de Rolands Smits i a còpia de tirs lliures, el Barça ha agafat aire, però no ha pogut evitar arribar al descans amb 7 punts de desavantatge (40-33) després d’una última cistella de Moneke.

L’inici de la segona part ha estat semblant al començament de partit. El Barça, amb 5 punts consecutius de Hayes i un triple de Laprovittola, només ha necessitat 1:30 per capgirar el resultat (40-41). Com en la primera part, Moneke ha activat la parròquia local, que ha replicat amb un 6-0 (46-41). Però el tercer quart s’ha ballat al ritme de Laprovittola (16 punts). El base argentí ha entrat en estat de gràcia, l’equip blaugrana ha elevat el llistó defensiu i ha capgirat el guió amb un contundent parcial de 16-30 (56-63). El conjunt blaugrana ha continuat en mode piconadora en l’últim quart. Sanli i Mirotic s’han afegit a la festa i han sentenciat el duel amb un parcial de 4-17 (60-80).