Lliga femenina

És llegenda

Laia Palau confirma la seva retirada i l’Uni anuncia que retirarà el seu dorsal a Fontajau

La jugadora (42 anys) admet que continuarà vinculada a un club i a una ciutat on ha viscut títols i partits “inoblidables”

Laia Palau (1979, Barcelona) deixa l’ofici de maga del bàsquet, una professió en perill d’extinció, després de quatre temporades memorables a Girona. En un emotiu comiat a la pista de Fontajau, envoltada de gent que se l’estima, potser la frase del dia la va dir el president de l’Uni, Cayetano Pérez, recordant el dia que la va fitxar. “Ens va dir: «Ep, no us penseu que soc LeBron i que ara ho guanyarem tot!»”.

En certa manera, sota la seva direcció l’Uni ho ha acabat guanyant tot: la lliga (2019), la copa (2021) i la supercopa (2019). Ha estat el primer equip català de jugar les semifinals de l’Eurocup i, per acabar-ho d’adobar, s’ha quedat dues temporades a les portes de la Final Four de l’Eurolliga, un desafiament impensable abans de la seva arribada a Girona.

El president va confirmar que serà homenatjada en el primer partit a Fontajau de la temporada 2022/23 i que se li retirarà el dorsal número 3, que serà penjat al pavelló.

La jugadora, visiblement emocionada, admet que la decisió l’ha presa els últims dies. “Algunes companyes ho han sabut avui pràcticament.” Va remarcar el rol dels seus pares, a primera fila, en aquesta “aventura” i va definir la seva relació amb el bàsquet com un “idil·li permanent.” “Deixo de jugar –va precisar–, però em quedo a Girona i continuarà col·laborant amb el club i segur que faré alguna cosa també amb la federació catalana.”

En el comiat, hi van ser dues de les jugadores amb qui més minuts ha compartit a l’equip, Laia Flores i María Araújo; la secretària general de l’Esport, Anna Caula, i el president del Bàsquet Girona, Marc Gasol, entre molts d’altres. El club també va passar un vídeo amb missatges d’antigues companyes del club i de la selecció, que la van animar en aquesta nova etapa.

La jugadora considera que aquests quatre anys a Girona han estat un “regal”. “Abans només coneixia allò típic de la catedral i les cases de colors, però ara és casa meva i l’Uni, el meu equip; de fet, tinc ganes de veure algun partit ja com una seguidora més perquè a les grades s’han viscut grans festes i ara ho podré viure des d’una nova perspectiva.” “Hi ha hagut grans nits; el dia que vam guanyar la lliga és un partit inoblidable, però també partits de l’Eurocup, de l’Eurolliga i d’altres en què he vist que aquí estàvem construint una cosa especial.”

“El moment del comiat sempre és difícil i avui no estic molt preparada per fer discursos, però ho deixo quan vull perquè tampoc em veia jugant amb 45 anys; començo una etapa de la meva vida que també m’emociona”, va expressar la jugadora agraint el tracte que havia rebut de tothom abans de l’aplaudiment de tots els convidats, la majoria dels quals van voler fotografiar-se amb la jugadora i els seus trofeus conquerits a Girona.

Cayetano va deixar clar que la jugadora continuarà vinculada al club a través de l’acadèmia recordant que Palau no només es va guanyar l’estima de l’afició pel seu joc, sinó pel seu tracte personal.

PROTAGONISTA

Deixo de jugar però no deixo el bàsquet, un esport amb el qual tinc un idil·li permanent
Laia Palau
jugadora de l’spar girona
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)