Eurolliga

El Barça cedeix contra el Madrid i no jugarà la final de Belgrad (83-86)

A l’hora de la veritat i en el moment clau de la temporada Laso i el Madrid s’han sortit amb la seva i jugaran la final de l’Eurolliga de dissabte contra l’Efes (19 h) després de tombar el Barça (83-86), líder de la fase regular i equip contra el qual havien perdut les últims cinc partits, inclosa la final de la copa. Un parcial d’11-26 en el segon quart. ha capgirat la dinàmica d’una semifinal que el Barça ha arribat a dominar 47-34 en el tercer quart. El partidàs de Mirotic (26 punts i 12 rebots) no ha estat suficient contra un rival molt intens en el joc interior i amb Yaubelle com a líder (18). El mateix Mirotic ha tingut un tir llunyà per forçar la pròrroga però ha errat.

Laso ha preparat una sorpresa tàctica sortint sense pivots. Ha agafat el Barça amb el peu canviat i Yabuselle, de fals 5, ha començat el partit encès i amb 10 punts ha enlairat els blancs (8-14). Mirotic no s’ha amagat i ha aparegut a temps. Amb set punts seguits el montenegrí ha tornat a igualar el duel (19-19).

El segon quart ha començat amb un dos més un de Deck. El Barça, tot i un triple, d’Abrines ha estat erràtic i ha sobreviscut en els primers minuts (23-27) pels errors en els triples dels blancs. L’aparició de Davies ho ha canviat tot. Una esmaixada del blaugrana d’un altre planeta sobre Tavares ha canviat la cara de tots els jugadors. Mirotic i Laprovittola, amb un triple en transició en els millors minuts de l’equip, han col·locat els de Saras per primer cop per sobre del llindar dels deu punts (45-34) just abans del descans. La defensa també ha fet un pas endavant i Yabuselle ha quedat col·lapsat per moments en el seu retorn a la pista.

El Madrid s’ha vist tretze per sota (47-34) però no ha cedit. L’intercanvi de cops dels primers minuts no ha calmat el Barça, que ha quedat clavat en atac errant triples oberts i cistelles fàcils. Casseur i Yabuselle ho han aprofitat per liderar un cruel parcial de 2-17 (56-60) que ha començat a sentenciar psicològicament el Barça.

Els blaugrana no han trobat en el darrer quart la forma de canviar la dinàmica i el Madrid ha sabut gestionar les petites diferències gràcies a l’expertesa de Llull i al domini a la pintura de Poirier. Un triple de Yabuselle, l’home del partit, ha deixat el Barça tocat però no enfonsat. Laprovittola amb dos triples seguits i Mirotic, amb un rebot en atac, han igualat el duel (75-75). En els segons finals un tap de Poirier, un rebot en atac de Deck i una cistella de Llull (79-82) a 20 segons del final han deixat el partit coll amunt pels blaugrana, tot i un tir final d’Abrines a 16 segons (81-82). Yabuselle, després d’agafar un rebotg clau, ha anotat a 2.8 el tir lliure definitiu (33-86) i Mirotic, forçat, ha fallat un triple molt llunyà.

Saras, que ja havia avisat que els blancs vindrien amb una motivació extraordinària, tampoc podrà alçar aquesta temporada la preuada competició continental. L’últim títol del Madrid va ser el del 2018, també a Belgrad, amb un joveníssim Luka Doncic com a MVP.