Eurolliga

Era una oportunitat única?

Eurolliga. El Barça té la sensació d’haver deixat escapar una ocasió d’or per guanyar el seu tercer títol de la màxima competició continental per com arribava i com arribaven els seus rivals i sobretot per la plantilla que tenia

El dia després de la decepció de l’eliminació de l’Eurolliga va servir per fer reflexions de coses a millorar. Avui el Barça juga el càstig del partit pel tercer lloc, que no serveix per a res, però sobretot és important que el Madrid, encara que sembli psicològic, no guanyi el títol. Un títol blanc deixaria l’ACB com a premi menor tot i la importància que té guanyar la lliga, però les expectatives eren molt altes a Europa, sobretot per a l’equip que s’havia pogut formar i per com arribaven els uns i els altres. Mirotic i Calathes tenen un augment molt considerable en el seu contracte el curs vinent, i el que està clar és que, després del que va passar a Belgrad, fa falta una sacsejada perquè l’eliminació no pot ser una anècdota. I no es pot retreure res a Mirotic, perquè quan l’equip el necessitava va fer un pas endavant. Jasikevicius va fer una reflexió en la seva compareixença ahir, en la qual no només va parlar de com veu la situació, sinó que va ironitzar sobre la banqueta del Barça: “Tal com hem arribat a la Final Four, no trobo què podríem haver fet diferent. No ho canviaria. No sé si aquest equip necessita un altre entrenador per no encaixar 52 punts en la segona part. No amagaré la meva responsabilitat”

Bartomeu ho confirma

El CEO de l’Eurolliga va fer una roda de premsa ahir en què va assegurar que el format de la màxima competició continental –18 equips– i de l’Eurocopa es mantindrà com aquest any –fase amb dos grups de 10 que faran una lligueta i després eliminatòries a un sol partit–. De l’Eurolliga va assegurar una realitat de fa temps: “Classificar-se per criteris esportius és una cosa del passat, hem d’oferir espectacle i això és incompatible amb ascensos i descensos”. També va avançar que estudien un límit salarial per fer més sostenibles els clubs. La qüestió és damunt la taula i està oberta a debat entre els propietaris. Aquest és un tema, però, força complex entre els clubs grans.

LES FRASES

No sé si aquest equip necessita un altre entrenador per no encaixar 52 punts en la segona part. No amagaré la meva responsabilitat
Tal com hem arribat a la Final Four, no trobo què podríem haver fet diferent. No ho canviaria
Saras Jasikevicius

El Madrid i l’Efes es juguen el títol

La final de l’Eurolliga es resoldrà amb el Madrid sense cap base perquè ahir es va confirmar que Williams-Goss té un trencament al tendó d’Aquil·les. Els blancs, que van guanyar precisament la seva última màxima competició europea a Belgrad el 2018 amb Doncic com a estrella, intentaran aturar un Efes que arriba amb les baixes de Simon i un Beubois que està molt tocat físicament. Larkin i Micic, de nou, seran els factors diferencials.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)