Lliga femenina

Araújo, la pedra angular

Bàsquet. Pròrroga del contracte entre l’Spar Girona i l’alera pivot gallega, renovada quan estava lesionada i que serà la que més temps fa que està a l’Uni

María Araújo (Vigo, 1997) es va convertir demà farà tres anys en el primer fitxatge de l’estiu de l’Uni, que feia tres setmanes que havia guanyat la lliga per segon cop. L’alera pivot gallega (1,88 m) va arribar a Fontajau procedent del Wisla de Cracòvia polonès i, l’estiu abans, havia estat l’MVP de l’europeu sub-20. Aquell guardó reforçava les esperances que la jugadora que va destacar a l’Uni Ferrol es convertís en una referent del bàsquet estatal, per la versatilitat que li permet jugar al perímetre i a la pintura, amb bones prestacions en el tir exterior, i també per les seves aptituds en la lluita pel rebot.

La lesió de gravetat al seu genoll el març de l’any passat va ser un parèntesi en la seva progressió, que els responsables del club gironí confiaven que recuperés quan l’estiu del 2021 li van signar la renovació per un any amb opció a un altre; el que ara es fa efectiu i que la deixa com la jugadora amb més temps al club en el vestidor de Fontajau. De fet, ella i Giedre Labuckiene seran les úniques supervivents de l’equip que va guanyar l’últim títol, la copa, la temporada que ve.

Araújo va ser el relleu d’Adaora Elonu en el seu primer curs a Girona i la temporada següent la gallega va aconseguir la titularitat abans de lesionar-se. En el seu tercer any a Girona ha viscut en primera persona, mentre es recuperava, l’eclosió de Kennedy Burke i el vinent té en l’MVP estatal de la darrera lliga i fins ara únic fitxatge de l’Spar, Irati Etxarri, la competència en el seu lloc.

L’Uni busca una pivot alta comunitària que faciliti la renovació de Burke, que inicialment començaria com a alera repetint l’estructura d’equip que tenia Alfred Julbe al tram final de temporada fins a la sortida de Michaela Onyenwere. Laia Flores, Rebekah Gardner i Magali Mendy són la resta de peces confirmades per a l’equip del curs que ve. Qui ja té destinació és Frida Eldebrink, que torna a Suècia per compartir plantilla al Södertälje amb la seva germana bessona, Elin, i una altra internacional del país nòrdic: Louice Halvarsson.

LES DADES

3
anys
fa que Araújo fitxava per l’Uni, després de ser l’MVP de l’europeu sub-20 i jugar un curs a Polònia.
6
jugadores
confirmades té l’Spar 2022/23: Flores, Gardner, Mendy, Araújo, Etxarri i Labuckiene.
Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)