LEB Or

Una cita amb la història

Bàsquet. LEB Or. Primera presència en el ‘play-off’ d’ascens a l’ACB del Girona, candidat a ser l’amfitrió de la ‘final four’ i que rep el Corunya (20.30 h) en el primer partit dels quarts de final

Fontajau celebrarà l’any que ve el seu trentè aniversari i aquesta nit serà el primer cop que s’hi disputarà un partit del play-off d’ascens a l’ACB. El Girona, a més, va confirmar ahir que havia presentat la candidatura perquè el pavelló municipal sigui el marc de la final four. “Una proposta molt treballada i amb la il·lusió d’organitzar l’esdeveniment, que tindria un gran impacte social i econòmic a la demarcació de Girona”, diu el club de Marc Gasol, que té el suport de les institucions.

El Girona - Leyma Corunya (20.30 h, LaLigaSports) obre la sèrie de quarts de final, al millor de cinc partits i amb els dos primers en tres dies perquè el següent és demà passat (19 h), la mateixa seqüència –dijous i dissabte– que la setmana que ve a Galícia a menys que la sèrie es tanqui en tres partits. “Els equips evolucionen, nosaltres som millors que fa dos mesos i ells també, serà una història totalment diferent”, diu Jordi Sargatal, que va agafar les regnes de l’equip per la destitució de Carles Marco després del 68-80 entre els dos equips que es veuen avui les cares. L’entrenador gironí va dirigir de manera provisional l’equip a Sant Sebastià en la que va ser la setena derrota seguida (85-81), però el club va dipositar-hi la confiança i, amb la incorporació de Gasol en el següent partit, els vermells van començar una progressió que els ha dut a la lluita per la plaça d’ascens que queda en joc. I fer-ho com el millor de la segona volta (14-3).

Marcats

“És igual el que hagis fet a la lliga regular, ens centrem en aquest partit i després en el següent. Al play-off tothom és diferent i és igual què va passar en els anteriors partits. Tenen un bon joc interior i serà un desafiament frenar-lo”, diu Karamo Jawara, complement de Marc Gasol en el joc interior de l’equip titular del Girona i que té al davant una bateria de jugadors liderada per Nicholas Ward (2,06 m, 1997), amb el senegalès Atoumane Diagné (2,15 m,1998) de relleu i el jugador del Girona 3x3 Javi Vega i el de Sierra Leona Ashley Hamilton el contrapunt jugant oberts i de cara al cèrcol. “Sorolla i Vila assumeixen el seu rol, no paren de moure’s i són molt llestos. Jawara és qui juga més minuts al costat de Marc Gasol, que és fonamental i s’ha adaptat molt bé”, va dir el madrileny en el programa especial del Girona per la prèvia del play-off. “No són només els punts, sinó com fa millors la resta”, hi va afegir Vega, que va recordar el 72-96 a la Corunya que ell mateix qualifica com el millor partit del curs dels gironins i el salt de qualitat de l’equip amb les incorporacions de Maxi Fjellerup i Texmi Urtasun.

“És un jugador amb molts punts i sobretot en la posició de dos els pot ajudar”, destaca Sargatal en referència a Zaid Hearst, el base amb passaport nigerià (1,94 m, 1992) amb qui es veien les cares divendres quan jugava amb l’Alacant (15 punts amb 4/9 triples) abans de fitxar pel Corunya. “És un equip molt físic en totes les posicions. Hem de poder igualar el seu nivell i treure avantatges en el camp obert. Té capacitat de tir i els fa perillosos. Ens coneixem i volem jugar des del primer minut per guanyar-los”, diu l’entrenador del Girona. Pel del Corunya, Sergio García, l’equip gironí va més enllà de la presència del seu president a la pista: “Juguem contra el Girona. Tenen molts bons jugadors a part d’ell.” “Fins ara, ells tenen l’avantatge de pista. Som, des de la humilitat, ambiciosos i no volem anar de víctimes”, hi afegeix, sobre l’hipotètic favoritisme del Girona en la sèrie.

LA PRÈVIA

Hi ha una il·lusió continguda per jugar i gaudir, però som conscients de la dificultat. Estem mentalitzats.
Jordi Sargatal
girona
Hem de guanyar tres partits per arribar a la ‘final four’, però estem concentrats en el primer
Karamo Jawara
girona
Hem estat tot l’any treballant per arribar fins a aquí, ara ve el més divertit i volem donar la nostra millor versió
Sergio García
corunya
Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)