LEB Or

El Girona comença el ‘play-off’ amb bon peu (74-66)

Victòria del Girona en el primer partit dels quarts de final d’ascens a l’ACB contra el Corunya, encarrilada amb l’’11-2 gironí a l’inici del tercer quart (43-31 triple de Jawara) i decidida amb un altre tir exterior de l’aler-pivot noruec (74-66 a 16,5 segons).

El bloqueig i la continuació de Gasol amb Sàbat que el president acabava amb esmaixada a 3:12 per acabar el primer quart era el segon avantatge gironí des de l’1-0 des de 4,6 m del pivot, que es carregava l’equip a l’inici (4-5 triple). Les rotacions afavorien els vermells, que començaven dispersos (1-5 Vega de tres després de l’ofensiu llarg a un addicional visitant), amb Vila anotant de tres la primera que tocava (15-13) i Vecvagars seguint-lo (18-15) de lluny i Sàbat forçant la segona a Ward, que havia començat assegut perquè fos Diagné qui es carregués amb dues a 6:12.

Franch a tauler en un tir frontal de més de 7 metres feia el 25-19 a 6:55 per la mitja part (temps mort visitant) i després era Sargatal qui aturava el partit a 5:06 amb el 25-24 (Ndow triple). Els visitants, amb tres faltes els primers 1:47 del segon quart, cometien la quarta a 2:13 amb els gironins anotant a camp obert (27-24 Fjellerup) o a pilota doblada: 29-26 Jawara amb la defensa sobre Gasol, inèdit des del 12-11 (6 punts) fins a la mitja part (32-29).

Fjellerup, Franch i Gasol des de la pintura lligaven el 6-0 que obria el tercer quart (38-29) i després de temps mort visitant a 7:22 el base enfilava la màxima de tir lliure (40-29). Jawara obert al lateral trencava la mala ratxa des de 7 errors gironins seguits des de 6,75 m (43-31) mentre Hamilton es feia mal a 6:21 en una falta en atac.

Urtasun responent Vega de lluny i Jawara castigant el jugador del Girona 3x3 de prop mantenien la dotzena (48-36) però dues accions seguides del Corunya obligaven Sargatal a aturar-ho a 2:58 (48-40). Fjellerup de tres en una transició iniciada per Vila, la tècnica a l’entrenador visitant i l’argentí amb l’esquerra situaven el 54-40, una diferència que Vega reduïa de tres sobre la botzina al final del tercer quart (57-46).

Sàbat marxava amb la quarta a 7:44 (61-50), amb Stürup i Vecvagars havent anotat i Vila forçant el temps mort visitant a 6:35 (63-50) amb Gasol esperant per entrar. Soluade feia la primera cistella visitant després (63-53 triple) i, llavors, els errors del Girona en el triple donaven una darrera opció als visitants, ja amb el cinc inicial al parquet, a tres minuts per acabar i el públic fent l’onada: 67-60 esmaixada de Soluade després de recuperació. Vega no fallava de 4,6 m a 2:18 (67-62).

La primera falta visitant a l’últim quart arribava a 2:08 i després de la segona Jawara tallava el parcial de 0-7 (69-62) i Franch forçant cap a dins feia el 71-64. Fjellerup a pilota recuperada perdonava i a 39 segons Lofberg ajustava el marcador de tir lliure (71-66). Els visitants no feien falta i Jawara de tres a 16,5 encarrilava el triomf (74-66)