LEB Or

Amb el vent a favor

El Girona guanya el primer partit dels quarts de final contra el Corunya gràcies a l’11-2 de l’inici del tercer quart (43-31) i un triple salvador de Jawara a 16 segons

L’equip competeix sense els punts de Gasol (10, 6 en el primer quart)

Girona 74 Corunya 66

BÀSQUET GIRONA:Urtasun (3), Fjellerup (14), Jawara (13), Franch (9), Gasol (10) –cinc inicial–; Sàbat (3), Vila (5), Stürup (4), Molins, Vecvagars (8) i Sorolla (2). 20/36 de 2, 7/23 triples (Urtasun, Fjellerup, Jawara, Vila, Vecvagars, Franch i Gasol), 10/13 tirs lliures, 27 rebots (6 Jawara), 19 assistències (4 Franch i Gasol) i 81 de valoració (19 Fjellerup).LEYMA CORUNYA:Lofberg (9), Soluade (7), Vega (13), Diagné (5), Ndow (9) –cinc inicial–; Hamilton (9), Schaftenaar, Peciukevicius (6), Monaghan, Hearst i Ward (8). 17/34 de 2, 5/18 triples (3 Vega i 1 Soluade i Ndow), 17/22 tirs lliures, 28 rebots (7 Diagné), 11 assistències (4 Ndow) i 70 de valoració (17 Vega i Ndow)PARCIALS:20-17, 12-12 (32-29), 25-17 (57-46) i 17-20 (74-66).

El primer partit del play-off d’ascens a l’ACB del Girona té final feliç, 1-0, el dia que Marc Gasol es queda sense fer un gran partit i és precisament Karamo Jawara qui acaba desequilibrant la balança amb dos triples anotats –a l’estadística oficial n’hi donen un per error– quan la defensa rival estava focalitzada en el president del club: 43-31per completar l’11-2 amb què començava el tercer quart i 74-66 a 16 segons i mig. Aquesta primera entrega ja és història, i ara l’objectiu de tots dos equips és recuperar-se per al segon duel, demà (19 h).

Marc Gasol no va tenir el dia en atac, però els seus 6 punts a l’inici salvaven els mobles dels vermells: 12-11 en el bloqueig i la continuació amb Sàbat que acaba amb esmaixada a 3:12 (1-0 tir lliure i 4-5 triple). Les rotacions afavorien els vermells, que sortien dispersos (1-5 Vega de tres després de l’ofensiu llarg a un addicional visitant), amb Vila anotant de tres la primera que tocava (15-13) i Vecvagars seguint-lo (18-15) de lluny. Sàbat forçava la segona a Ward, que havia començat assegut perquè fos Diagné qui es carregués amb dues a 6:12.

Franch a tauler en un tir frontal de més de 7 metres feia el 25-19 a 6:55 per la mitja part (temps mort visitant) i després era Sargatal qui aturava el partit a 5:06 amb el 25-24 (Ndow triple). Els visitants, amb tres faltes els primers 1:47 del segon quart, havien endurit el partit però entre Fjellerup i Jawara a camp obert el Girona es mantenia per sobre a la mitja part (32-29) i, amb l’11-2, la diferència permetia als locals anar gestionant el duel amb el vent a favor. Fjellerup de tres en una transició iniciada per Vila, la tècnica a l’entrenador visitant i l’argentí amb l’esquerra situaven el 54-40, una diferència que Vega reduïa de tres just al final del tercer quart (57-46). El Corunya aconseguia lligar un 0-7 des del 67-55 de Franch per plantar-se a 2:18 67-62. Jawara feia el 69-62 i Franch, forçant cap a dins, el 71-64. Fjellerup a pilota recuperada perdonava i a 39 segons Lofberg ajustava el marcador de tir lliure (71-66). Els visitants no feien falta i Jawara de tres a 16,5 decidia el primer partit de la sèrie.

Patrocini

Samarreta històrica per al públic (2.700)

Eurofirms People First repartia una samarreta commemorativa a cadascun dels espectadors, 2.700 en una entrada que queda lluny dels 3.500 del debut de Marc Gasol contra l’Osca o els 3.814 de l’anterior partit a casa contra l’Estudiantes. El públic va estar al costat de l’equip i, al final, es va acabar sentint el “l’any que ve, Girona a l’ACB” amb què es demanava una solució a la desaparició del CB Girona el 2008. A la fila zero, entre moltes altres personalitats, presència destacada del Girona de futbol, Míchel Sánchez, Santi Pou, Ricard Artero, Aíto García Reneses, Jordi Trias, Laura Antoja, Julia Reisingerová o el pare i el germà petit de Marc.