Lliga femenina

Bernat Canut és l’escollit

Lliga Femenina. L’entrenador del Cadí les cinc últimes temporades, les millors del Sedis en l’elit, serà el tècnic de l’Spar Girona el curs 2022/23

Bernat Canut (1989) és l’aposta de l’Uni per liderar des de la banqueta el nou projecte de l’Spar Girona per al curs que ve. L’artífex dels millors capítols de la història del Cadí la Seu, a qui ha entrenat les cinc anteriors temporades –en total ha estat nou anys al Sedis–, arriba a Fontajau amb el repte de substituir Alfred Julbe. Arriba sol i la intenció del club és que el cos tècnic de l’anterior exercici tingui continuïtat i per això hi manté converses per renovar-lo.

Les tres presències del club de l’Alt Urgell en la copa (2019, 2020 i 2022), el debut en competició europea (2019/20 top 16 i 2020/21 top 32), dues presències en les semifinals de la Lliga Femenina (2019 i 2022, caient sempre contra el posterior campió) i el títol de la Lliga Catalana (2021) són el llegat que deixa el tècnic a la Seu, la població de la qual s’acomiadava en roda de premsa el mateix dia que Julbe anunciava la decisió de no esperar l’oferta de renovació del club gironí.

“Vam pensar que seria un bon perfil per entrenar el nostre Spar Girona”, diu Pere Puig, que reconeix que quan Canut anunciava el seu adeu de la Seu passava a ser un objectiu contractar-lo. “Jove, amb una trajectòria molt bona en la Lliga Femenina i amb moltes ganes de continuar creixent. És una persona que pot aportar molt al projecte de l’Uni i sobretot ajudar-nos en aquest objectiu que ens marquem cada any de fer un pas més en la nostra trajectòria”. Aquest és l’argument de Pere Puig.

El nou entrenador de l’Uni es retrobarà amb la navarresa Irati Etxarri, la jugadora que ha dirigit les quatre últimes temporades i que en aquest últim exercici era la jugadora franquícia del Cadí, i que es va convertir en la millor alera pivot de la Lliga Femenina i en l’MVP estatal de la competició. L’esquerrana, concentrada amb la selecció espanyola femenina, és fins ara l’únic fitxatge que ha fet l’Uni, que de la plantilla que tancava l’últim exercici en blanc té confirmada les continuïtats de Laia Flores, Rebekah Gardner, Magali Mendy, María Araújo i Giedre Labuckiene. Una base i una pivot que no ocupin plaça d’extracomunitària són els objectius de la direcció esportiva, que així podria renovar Kennedy Burke i comptar-hi per al perímetre.

El camí del Palau d’Esports a Fontajau ja el va fer Miguel Ángel Ortega el 2015 per substituir Roberto Íñiguez en l’equip que acabava de guanyar la primera lliga i que estava a punt de debutar en l’Eurolliga. Abans, Joan Carles Díez també havia entrenat l’Uni en la Lliga Femenina (2010) havent passat abans per la Seu d’Urgell. Anna Caula en dues etapes, Ramon Jordana, Xavi Fernández, Èric Surís i Alfred Julbe són els vuit antecessors de Canut, que com és habitual en el club gironí signa un compromís d’una sola temporada.

LES DADES

6
jugadores
té confirmades l’Spar Girona, que vol renovar Kennedy Burke i els ajudants d’Alfred Julbe.
9
entrenadors
haurà tingut l’Uni en la LF amb Bernat Canut, el tercer amb passat al Cadí la Seu.
Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)