LEB Or

Dormir, guanyar i repetir

Bàsquet. El Girona busca el segon triomf en els quarts de la LEB Or contra el Corunya (19 h), menys de 48 hores després de l’1-0 en la sèrie que dona accés a la Final Four per pujar a l’ACB

Dormir, guanyar i repetir. És el repte del Girona per conservar el factor pista en els quarts de final de la LEB Or i viatjar a Galícia amb dues oportunitats de tancar la sèrie, al millor de cinc, la setmana que ve. Tot passa perquè menys de 48 hores després de la victòria contra el Leyma Corunya, l’equip mantingui la seva inèrcia a Fontajau (19 h, LaLigaSportsTV), on en tota la segona volta només el Granada, l’equip que assolia la primera de les dues places ACB en joc, va aconseguir el triomf al pavelló gironí.

“Recuperant forces, que és molt important. Va ser un partit molt físic i no esperem res de diferent en el següent”, deia ahir Jordi Sargatal després de l’entrenament que feia l’equip a Fontajau, conscient que la recuperació que facin els dos equips serà clau per al segon capítol de la sèrie, en la qual manen els vermells: “Serà amb un to físic molt alt i fins i tot superior que en el primer”, pronostica el tècnic gironí, referint-se a un aspecte que Sergio García, l’entrenador del Corunya, assenyalava com el factor de desequilibri dijous: “En el tercer quart han estat a un nivell de contacte altíssim i ens ha costat agafar el ritme.” Els visitants ho van intentar en l’últim quart, en què no els van assenyalar cap falta fins que quedaven 2:08 per acabar i la segona unitat gironina havia mantingut els locals per sobre, amb punts de Stürup, Vecvagars i Vila en transicions iniciades per Sorolla. “Quan Fontajau pressiona és una caldera, hem d’omplir el pavelló al cent per cent aquest dissabte”, esperonava l’afició el pivot tortosí abans-d’ahir, en una línia similar a la que indicava Mads Stürup, content pel triomf i amb ganes de poder millorar alguns detalls de cara al partit d’avui.

Incògnites

Ashley Hamilton, a 6:21 per acabar el tercer quart, en una falta en atac, marxava pel seu propi peu després d’uns minuts al parquet i la seva participació avui, en el lloc d’aler pivot, és una incògnita. També ho és saber si García repetirà la defensa sobre Gasol, sacrificant Diagné i Ward; el màxim anotador de l’equip que començava assegut per no carregar-se de faltes i acabava amb 8 punts (14,5 de mitjana en la lliga).

Les equacions per resoldre en aquesta segona entrega de la sèrie són infinites. Per exemple, si el Corunya és capaç de tornar a deixar Marc Gasol per sota dels seus registres anotadors habituals (de 14,5 de mitjana a 10) i, un altre cop, si és Karamo Jawara (de 7,5 a 16) qui desequilibra la balança aprofitant que el president centra l’atenció de la defensa rival. Una altra incògnita és el tir exterior, amb el Corunya (5/18 triples amb 3/5 de Javi Vega) enyorant l’encert que li permetés mantenir-se frec a frec amb el Girona (8/24), que tindria l’aportació de set jugadors diferents i només Jawara repetint i sense error: 43-31 per completar l’11-2 amb què començava el tercer quart i 74-66 a 16 segons i mig.

Patrocini

Portes obertes, inclòs el Girona Uni Laia Palau

El Girona, amb la nova estructura d’equips que formarà el Bàsquet Girona Uni Laia Palau, organitza jornades de portes obertes aquest mes de juny que ve. Els aspirants a entrar al club han d’haver nascut entre el 2005 i el 2017. Els nois ja tenen les graelles de llocs –als pavellons de Montfalgars, Fontajau i el Ramon Sitjà– i hores disponibles al web del club. Les pràctiques per a les jugadores nascudes del 2011 al 2017 també tenen la seva cita, en el seu cas a Sant Josep, mentre que en el cas de les noies que són del 2005 al 2010 encara hi ha obert el termini d’inscripció, el quòrum de les quals determinarà els horaris i les localitzacions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)