LEB Or

El Girona situa el 2-0 amb contundència (92-62)

El Girona té els quarts de final de la LEB Or encarrilats amb el 2-0 en la sèrie contra el Corunya, després d’un partit que els vermells dominaven de 21 a la mitja part (51-30) amb 10/13 triples (4/4 Urtasun) i 59-16 en la valoració.

Pau Gasol, vicepresident del club, a la llotja de Fontajau, que podria tenir el seu següent partit a casa a l’ACB, si la sèrie de quarts es tanca dijous o dissabte que ve a Galícia i la final four no és a Girona però el club de Marc Gasol la guanya..

Impecable

El començament gironí és de manual, malgrat el 0-3 de Soluade en la primera possessió. Urtasun en la següent no s’ho pensava en l’inici una ratxa de 3/3 triples del navarrès (9-5). Jawara després de recuperació obligava el tècnic visitant a aturar-ho (11-5 a 7:58) i després seria Gasol amb dos triples seguits fent sortir Diagne qui mantenia la ratxa (17-11 al límit de la possessió). Franch sobre la botzina de l’atac (20-11) i Sàbat a l’últim minut del primer quart (29-18) completaven l’impecable 7/7 vermell des de 6,75 m (29-18), amb el Corunya acreditant 2/4 (23-16 Ward).

L’esmaixada de Sorolla a dues mans enfilava la màxima al segon quart (31-18) i Fjellerup de triple lateral a tauler a 5:21 per la mitja part reprenia el fil del triple (38-26) després dels errors de Sàbat i Vecvagars. L’argentí de jugada de fons i Gasol de tres deixaven el 43-26 a 4:03 amb el tècnic visitant demanant minut i el president local tot eufòria a mig camp. L’esmaixada de Fjellerup i el triple d’Urtasun feien que la diferència arribés als 20 (48-28) a 1:09, amb el conjunt gallec marejat –quarta de Diagné a 0:52 pel descans (51-30 Jawara de 4,6 m.

Gasol amb addicional a 6:28 per acabar el tercer quart i després de cinc punts seguits de Fjellerup, triple inclòs, feia el 61-30. De fet, abans arribava el primer triple fallat d’Urtasun en tota la sèrie (1/1 dijous), a 6:05) que els primers punts del conjunt gallec a la segona meitat :61-32 Hearst de tir lliure a 5:23. La primera cistella en joc era a 3:53 (65-35 Lofberg) i amb cinc suplents del Girona a pista i Gasol assegut havent rebut dos cops al rostre. Vecvagars havia enfilat la màxima en 32 (67-35 a 3:38) i, el nivell d’exigència el mostrava Franch, que tancava el tercer quart acabat d’entrar després de tir lliure anotat de Hearst, creuava la pista i feia el 70-42 a tauler des del mig de la pintura.

Urtasun a 4:49, des de 6,75 m, enfilava la màxima (83-47) amb el seu 5/7 (12721 el Girona i 3/20 el Corunya). Els visitants, després de temps mort, lligaven el 0-12 amb què s’aferraran a les opcions de capgirar –o com a mínim allargar– la sèrie, un parcial que tallava Vila d’ofensiu i amb alley-opp de Savillano (87-59), les dues accions a dues mans. L’aler pivot de Bescanó seguia a dues mans (89-60) i Vecvagars de 6,75 m a l’últim minut desfermava l’eufòria a Fontajau (92-60).