ACB

Higgins sobre la botzina classifica el Barça per les semifinals (86-88)

El Barça supera el Gran Canària en els quarts de final de l’ACB amb una cistella de Cory Higgins sobre la botzina, després de capgirar un partit que se li havia complicat molt als blaugrana. La defensa i el paper de Mirotic han permès capgirar un 76-66.

Els grocs anotaven fàcil d’u contra u o en la continuació mentre pel Barça les aportacions ofensives eren a comptagotes (6 Davies, Laprovittola amb dos triples, Higgins i Smits). La millora en defensa i el 2-12 liderat per Mirotic i Davies al darrer quart permetien el Barça arribar per davant al desenllaç (81-84 a 20,3). Ennis, assegut bona part de l’últim quart, de tir lliure a 18,7 ajustava l’electrònic (83-84) i a 11,6 Mirotic tampoc fallava des de la línia (83-86) i Ennis de triple frontal a tauler a 4,7 amb Sergi Martínez a sobre empatava a 86 i Higgins sobre la botzina i de mig revers feia callar el Gran Canària Arena

Absent Sanli i amb Martínez donant descans a Mirotic, Diop amb 9 punts feia miques la pintura blaugrana a l’inici (12-8) i, sense encert exterior (1/6 triples a cada costat) els locals tancaven el primer quart per sobre (18-15) gràcies a l’aportació de Pustovyi (4). Un 0-7 amb triple de Jokubaitis permetia els blaugrana recuperar l’avantatge (20-22 Martínez al contraatac) i malgrat el Barça ajustés la defensa a dins al darrere i sumés a prop del cèrcol (12 punts entre Davies, Exum i Smits de prop) l’aparició del perímetre local mantenia el Barça a remolc (42-36 Brussino des de 6,75 m) fins el descans (46-41 15è punt de Diop).

Jasikevicius havia d’aturar el partit a 8:41 per acabar el tercer quart (50-41 contraatac de Shurna). Pustovyi amb dues cistelles seguides deixava en no res el triple de Mirotic (54-44) i el triple de Calathes al servei d’una antiesportiva a Mirotic obligava Fisac a demanar temps amb un 0-9 obert per Higgins (entrada i assistència a Oriola). El Barça s’estava tres minuts sense anotar en joc, fins que Laprovittola i Mirotic capgiraven el marcador amb un triple cadascun (60-63) però Ellis tancava el tercer quart amb un triple sobre la botzina, el seu desè punt en 5 minuts (66-63).

Salvó a l’inici de l’últim quart i Ennis des de 6,75 m obrien la ferida (72-65) i, sense error, els grocs recuperaven la màxima (76-66) a 7:40 (temps mort de Saras). Millor al darrera, Mirotic i Davies lideraven la reacció (78-75 triple del montenegrí) i Laprovittola a 3:53 després de temps mort local empatava a 78 amb l’addicional.

Mirotic a passada de Davies feia el 81-82 a menys de dos minuts i enllaçant errors (Higgins), Slaughter fallava la suspensió a 27 segons i Laprovittola no perdonava de tir lliure (81-84).