ACB

A l’infern de l’Olímpic

Bàsquet. ACB. La Penya supera el Barça vuit anys després al Palau i ara té dos partits a Badalona per sentenciar les semifinals amb la seva gent

Barça (1) 81 Joventut (1) 87

FC BARCELONA:Calathes (15), Laprovittola (9), Hayes (10), Mirotic (11), Sanli (8) –cinc inicial–, Abrines (11), Davies, Exum (12), Smits i Jokubaitis (5). 21/39 de 2. 7/21 triples (2 Exum, 1 Sanli, 1 Hayes, 1 Abrines, 1 Calathes i 1 Mirotic). 18/26 lliures. 39 rebots (10 Sanli). 16 assistències (6 Calathes) i 90 de valoració (19 Exum).JOVENTUT:Feliz (12), Ribas (6), Parra (10), Willis (7), Birgander (6) –cinc inicial–, Busquets, Ventura (3), Bassas (13), Maronka, Ribas (6) i Vives (6). 27/50 de 2. 7/17 triples (3 Bassas, 2 Vives, 1 Parra i 1 Ventura). 12/16 lliures. 28 rebots (6 Feliz). 9 assistències (3 Feliz) i 98 de valoració (22 Tomic).PARCIALS:26-27, 14-15 (40-42); 13-23 (53-65) i 28-22 (81-87).

La semifinal catalana augmenta de temperatura. I creixerà més dimecres (21 h) i divendres (21 h) en un Palau Olímpic que serà un infern verd-i-negre, després que la Penya fos capaç d’assaltar el Palau Blaugrana vuit anys després. La Penya no guanyava un partit de semifinals des del 2007. Els de Carles Duran tenen ara una oportunitat històrica d’eliminar el seu etern rival tot i tenir inicialment el factor pista en contra. Per crear un ambient idoni, el Joventut va posar ahir les entrades a la venda només per a socis i després ho obrirà a la resta d’aficionats per tenir majoria verd-i-negra.

Ahir al Palau, la Penya va començar amb un nivell d’intensitat molt diferent del primer assalt. El Barça va saber reaccionar amb l’entrada d’Abrines i els triples d’Exum (25-19). Però abans del descans la Penya havia eixugat el desavantatge gràcies als triples de Vives (2) i Bassas (2), que va tornar a jugar després d’estar inèdit en el primer (40-42). Va ser en el tercer període quan, gràcies a un Tomic dominador de la pintura, i amb Parra multiplicant-se a tot arreu, Willis va neutralitzar Mirotic i els blaugrana no van trobar referents per tirar endavant un partit que se’ls va anar complicant i en què la Penya va ser capaç d’agafar fins a 15 punts d’avantatge (55-70). Calathes va estar ofegat i Laprovittola no va trobar mai bones sensacions. Tot i una rauxa final que podia ser una remuntada històrica, els verd-i-negres van estar molt sòlids amb Tomic i Ribas dominant la situació i van sentenciar.

Feliz no s’ho perdrà

La mala notícia de la Penya va ser la lesió 2 segons abans del final del base dominicà. Tot i que va sortir coix, hi serà. El dubte del Barça és saber qui deixarà fora Jasikevicius en la convocatòria. Ahir van ser Higgins i Oriola. En el primer partit van ser Exum i Oriola.

ELS VESTIDORS

No hem sortit amb la mentalitat necessària i vol dir que no he sabut preparar l’equip i canviar el xip
Saras Jasikevicius
Els partits de Badalona seran una festa i l’Olímpic s’ha de convertir en un infern, hi ha de ser tota la ciutat
Carles Duran

Pablo Laso, ingressat en tenir un infart

El tècnic del Madrid, que té 54 anys, va tenir un infart, tot i que es troba estable i en espera de fer-se diferents proves. Pablo Laso va dirigir dissabte el segon partit de la semifinal contra el Baskonia i, a la matinada, va anar a l’hospital de la Moraleja. Està descartat que dimarts dirigeixi el tercer partit i agafarà la direcció l’ajudant Chus Mateo.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)