Més bàsquet

Pau Gasol, condecorat amb la Creu de Sant Jordi

El santboià afegeix un guardó més a la llista de reconeixements que ha rebut durant la seva carrera esportiva i engrandeix encara més la seva llegenda

El palmarès de Pau Gasol suma un nou reconeixement, la Creu de Sant Jordi, que ha rebut aquesta tarda al Palau de la Generalitat de mans del president Pere Aragonès. Gasol va ser un dels distingits per la Generalitat amb la Creu de Sant Jordi de l’any passat, però en l’acte de lliurament del guardó no hi va poder assistir per temes personals. Avui l’ha rebut en un acte reduït, on només hi ha estat present la seva família i persones de confiança de l’exjugador santboià. La Creu de Sant Jordi és una de les màximes distincions que atorga la Generalitat de Catalunya des del 1981 i l’han rebut personalitats de tots els àmbits com Leo Messi, Lluís Llach, Ferran Adrià, Alèxia Putellas i Eduard Punset, entre d’altres.

Gasol ha agraït a totes les persones que l’han ajudat perquè avui sigui mereixedor d’aquesta distinció. També ha agraït a la Generalitat i a totes les conselleries que treballen per impulsar l’esport i la cultura. I sobretot a recalcat la importància dels valors i de saber transmetre’ls: “No entendria l’èxit si no soc capaç de transformar-lo en ajudar als més desfavorits. Promoure els valors que he après i transmetre’ls als més petits i als més vulnerables per poder crear un demà millor.”

El president de la Generalitat Pere Aragonès ha definit a l’exjugador com “un dels esportistes més importants de la història de Catalunya, que ha estat capaç de crear instants de felicitat a molta gent. Un referent pels seus èxits esportius, però també pel seu compromís amb els principals valors del món de l’esport”.

La figura de Pau Gasol ha inspirat a tota una generació, que ha gaudit de tots els seus èxits esportius. Més enllà de la seva vessant esportiva, l’exjugador de bàsquet també destaca per la seva faceta altruista com a ambaixador d’Unicef i per haver creat la seva pròpia fundació que lluita per acabar amb l’obesitat infantil.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)