LEB Or

Doble moneda a l’aire

Bàsquet. LEB Or. El Girona i el Força Lleida busquen la primera de les dues victòries que els separen de l’ACB, aquest vespre a Fontajau (20 h)

Girona i Lleida tenen l’ACB a dues victòries, les que busquen avui i demà en una final a quatre de la qual el club de Marc Gasol n’és l’amfitrió i on es reparteix la segona plaça d’ascens per als equips de la LEB Or. La primera se la va adjudicar el Granada, l’únic que va aconseguir guanyar a Fontajau en la segona volta de la lliga regular –55-66 el 15 de març, el mateix dia que l’equip gironí superava l’Estudiantes per 70-68 (15 maig)–. El conjunt col·legial ja va quedar amb un pam de nas quan no va assolir una plaça que tothom li adjudicava a principi de curs i, dels quatre equips, ara és el que més pressió té per tornar a l’elit només una temporada després de baixar.

Els dos catalans han de superar aquest vespre (a les 20 h per Esport3, LaLigaSportsTV i Movistar+) la segona semifinal. El Girona va guanyar el Força Lleida l’1 de maig de manera molt clara (97-80), però sense poder-li recuperar l’average particular tot i un inici fulgurant amb Josep Franch molt fi: 4/4 triples els 8 primers minuts (24-9). El resultat a 5:18 per a la mitja part era de 41-21 i l’equip lleidatà, sense el seu jugador franquícia, Michael Carrera –22 de valoració de mitjana (Gasol 24), sancionat–, ni els lesionats Ignacio Rosa, Ibou Badji i David Cuéllar, aconseguia conservar la diferència de Barris Nord (86-65).

Girona i Lleida aspiren a tornar a l’ACB amb clubs fundats després de perdre la categoria, en el cas gironí sent la segona entitat després de l’intent fallit del Sant Josep. Marc Gasol va crear el Bàsquet Girona el 2014, dos anys després que el Força Lleida, que l’estiu passat s’intercanviava la plaça amb el Barça B –va renunciar a l’ascens des de la LEB Plata.

LA PRÈVIA

El Lleida té moltes armes. Els hem de fer sentir incòmodes des del minut u. Si no, serà molt difícil aturar-los
Jordi Sargatal
girona
Sabem que en Marc Gasol és molt bo, marca la diferència. No ens hem de centrar només en ell
Gerard Encuentra
F. LLEIDA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)