ACB

Noves peces ja preparades

Bàsquet. ACB. En el Barça no hi ha dubtes amb Jasikevicius, es prepara ja l’arribada dels txecs Satoransky i Vesely i l’alemany Da Silva (Alba); les sortides imminents són Davies, Hayes i Smits

El projecte del Barça està pensat per tenir una plantilla amb poc retocs per mantenir la columna vertebral com és Laprovittola –a qui s’està intentant allargar un any més el contracte–, Higgins i Mirotic. En el capítol de sortides, Smits serà un dels jugadors que abandonaran el club i és qui té més cartell pel fet de ser jugador de formació i de tenir el nivell per estar en un equip gran. Hi ha interès del València i del Baskonia d’Eurolliga, però també d’Europa. Ja és vox populi que Brandon Davies anirà cap a Milà, on ahir van renovar Hines. Hayes també passa a ser ja història del passat després de no complir les expectatives. Arribaran la parella txeca Tomas Satoransky, després del seu pas per l’NBA, i Jan Vesely (32 anys i 2,13 m), que tanca així el seu pas pel Fenerbahçe, on ha arribat l’extècnic del CSKA Itoudis. Aquest curs, tot i ser un jugador que havia tingut alguna lesió, ha fet 13,6 punts, 6,1 rebots i 2,5 assistències de mitjana amb 18,2 de valoració, un dels millors de l’Eurolliga. És un jugador que donarà rendiment immediat a la pintura blaugrana. L’aposta de només 24 anys és Oscar da Silva, alemany de 2,05 m que ha estat jugant en l’Alba Berlín fent unes mitjanes de 8,8 punts, 3,5 rebots i 0,8 assistències, amb 9,7 de valoració. El capità Oriola, tot i tenir dos anys de contracte, podria arribar a un acord per a una sortida, perquè no compta per a Jasikevicius. Hi ha dubtes amb Exum, que té cartell en l’Eurolliga i podria tenir opcions d’NBA, mentre que Jokubaitis sembla que ha aparcat anar als Estats Units un any més.

Situació contractual

Tenen un any més de contracte Calathes, Laprovittola, Jasikevicius, Kuric i Sanli. Els queden dos anys més a Higgins, Sergi Martínez i Oriola. Mirotic té signat fins al 2025, igual que Jokubaitis, i qui té el contracte més llarg és Abrines, fins al 2026. Acaben contracte Davies, Exum, Hayes i Smits. També quedarà definir què passa amb els joves com James Nnaji, Agustín Ubal (va estar cedit mig curs al Breogán), Michael Caicedo, Gael Bonilla, Ibou Badji i Juani Marcos, aquests dos últims després de fer un creixement espectacular en l’ICG Força Lleida (LEB Or) aquesta temporada.

Marxen dues perles del planter

Una altra de les decepcions ha estat en el bàsquet de base, on dos dels referents més importants del planter com són Iker Garmendia i Alejandro Díez, que aquesta temporada eren encara en edat cadet i havien de ser dos júniors de referència, han marxat. Roger Grimau i Víctor Sada dirigeixen el júnior blaugrana i el Barça B perquè els joves doblin i juguin dos partits per setmana: un contra nois de la seva edat i un contra rivals més grans per agafar experiència en la lliga EBA. El Barça B va assolir l’ascens de la lliga EBA a la LEB Plata però ha decidit renunciar a la plaça. El curs vinent ja havia renunciat a jugar a la LEB Or pel cost que suposava. Els blaugrana han arribat a un acord amb el Salou per intercanviar la plaça i l’equip tarragoní jugar a LEB Plata.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)