Més bàsquet

Bàsquet

Un segle d’històries

El Club Esportiu Laietà, fundat el 1922, va ser la primera entitat de bàsquet de l’Estat i després de 100 anys de vida s’ha convertit en un club poliesportiu que ja és part de la vida barcelonina

Era el 8 de desembre del 1922 quan un grup d’exalumnes dels Escolapis van fundar el Laietà Basketball Club, primera entitat de bàsquet de l’Estat, i van disputar el partit contra el Club Deportiu Europa. El matx es va jugar al camp de futbol. El resultat: 8-2. Allò va ser la llavor que va permetre que el Laietà fos campió de Catalunya els anys 1928, 1929, 1942, 1943 i 1944, i campió d’Espanya el 1942 i el 1944. El club havia nascut al carrer Provença, el van traslladar al carrer de Viladomat, on va viure un període d’exili amb el desnonament, i finalment es va assentar al districte de les Corts. Un segle després, l’entitat ha canviat, però s’han volgut recollir i reviure les milers d’històries que hi ha hagut entre les parets de la instal·lació situada al costat del Camp Nou. El nou president des de fa un any, Jaume Riera, mostra amb orgull el sentiment de permanència al Laietà, club familiar i que ja forma part de la vida de Barcelona: “Hem anat creixent molt, l’entitat ha superat molts obstacles i s’ha anat adaptant als canvis; va començar amb bàsquet, però és una entitat poliesportiva, i és referència en el tennis però també hem apostat fort pel pàdel. Formar part del Laietà és formar part d’una família, i és el punt de trobada de tanta i tanta gent que en forma part i n’ha format part.” El Laietà té actualment 28 pistes (15 de tennis de terra batuda i 13 de pàdel). A més, 1 camp de futbol sala de gespa artificial, 1 pista poliesportiva, 1 minipista poliesportiva, 1 pavelló cobert, 1 piscina descoberta i 1 gimnàs. Per recordar el què ha passat en 100 anys, durant el mes de maig es va instal·lar a l’espai expositiu de les Corts l’exposició del centenari inaugurat pel president de la FCBQ Ferran Aril. El disseny del logotip va sortir d’un procés participatiu dels petits que formen part de la base formativa, i es va nomenar Jordi Adell president del comitè del centenari.

10
presidents
ha tingut el Laietà: Pardiñas (1922-47), Alonso (47-58), Ibáñez (58-64), Guix (64-73), Guillot (73), De Villamore (77-84), Ferre (73-77), Sambola (1987-2012), Goenaga (12-21) i Jaume Riera (21-?)
11
peces clau
de l’entitat a la foto –de dreta a esquerra–: Jordi Adell, Tomàs Rubio, Domingo Goenaga, Manel Monroig, Jaume Riera, Sílvia Piquet, Tito Donada, Miquel Sambola, Pere Sust i Paco Díaz.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)