ACB

A la Masia hi ha llits lliures

Bàsquet. ACB. El Barça ha de decidir què fa amb els joves Nnaji, Caicedo, Ubal o Juani Marcos: primer equip, dinàmica del Barça B, cessió al Lleida, a un altre club o rescissió

Tothom està pendent dels moviments del primer equip, però el bàsquet de base del Barça es mou. A hores d’ara sembla que el pivot James Nnaji serà el cinquè pivot de Jasikevicius tot i que no serà cupo fins a principis d’any. Hi ha un detall: Satoransky no és cupo i Saras també ha de tenir els mínims i necessaris jugadors de formació (4) que hi ha d’haver en acta cada partit. A hores d’ara hi ha Abrines, Mirotic, Sergi Martínez i Oriola però no és segur que tots continuïn. Fa mesos es plantejava que Caicedo fes el salt al primer equip però podria entrar en el capítol de cessions que el Barça ha de fer a l’ICG Força Lleida. L’acord es va segellar el curs passat en intercanviar-se la plaça de LEB Or, LEB Plata i EBA en un triangle amb el Cornellà. Enguany hi han cedit Badji i Juani Marcos. Primer hi havien cedit Papi Brancou, però va rescindir amb el Barça per marxar a Alemanya. Ara ha fet el mateix Badji, que ha rescindit amb el Barça, es va inscriure al draft després de fer 8,2 punts, 4,2 rebots i 1,2 taps en 19,9 minuts de joc de mitjana a Lleida i, tot i no ser escollit, s’ha quedat als Estats Units buscant equip a la G-League –lliga de desenvolupament de l’NBA–. Per tant, a Lleida hi haurien d’anar l’uruguaià Ubal –si marxa cedit vol un ACB–, que a mig curs va deixar el Barça B per anar al Breogán, i Caicedo, un dels joves en qui més es confia del planter. El base argentí Juani Marcos, per qui també s’ha interessat el MoraBanc per a la LEB Or, té un any més signat. Si ha de sortir del Barça, prefereix Barris Nord.

Moviments al planter

En el bàsquet formatiu no continuen els tècnics del cadet A Víctor Carrasco i Sergi Curto, que havien agafat el relleu de Ramon Reigada, que ho va deixar a mig curs. Dos dels seus jugadors, Iker Garmendia i Alejandro Díez, han marxat a la Penya i el Barça ha fitxat el mini verd-i-negre Izan Pérez. No fitxar jugadors tan petits era una norma no escrita que fins ara s’havia respectat. Al bàsquet de base del Barça, on també han arribat les retallades, es podrien haver plantejat fer un júnior B perquè els cadets doblin partits el cap de setmana, i valoren si val la pena tenir el mini.

Renúncia als drets de Gasol

El Barça ha cedit els drets ACB de Marc Gasol i d’Èric Vila i d’aquesta manera podran jugar al Bàsquet Girona sense compensar el club blaugrana. Segons va avançar Marc Mundet, es va fer formalment a l’ACB quan els gironins van assolir l’ascens a l’ACB.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)