ACB

El dilema de Ferran Bassas

Bàsquet. ACB. La Penya comunica al base, que té un any més de contracte, que no tindrà protagonisme i el verd-i-negre es planteja marxar; té una bona oferta del Gran Canària i una del Girona

Ferran Bassas, que ahir va anotar 7 punts en el triomf de la selecció espanyola contra Macedònia (80-44) en la fase de classificació per al mundial 2023, té un dilema. El base badaloní, que es vol quedar a Badalona, ja sap de primer mà que a la Penya el curs vinent no tindrà gaire protagonisme; així li ho ha comunicat el club. Vives és intocable i s’ha apostat per Feliz fins al 2025. A més, s’ha intentat renovar Zagars, que semblava encarrilat, però s’ha frenat probablement perquè té una oferta, i la Penya l’ha posat a la llista del dret de tempteig ACB. Bassas té un any més de contracte però no hi ha tancada la porta de sortida. El base ha tingut mala sort aquest curs amb la covid-19 i lesionant-se, però quan està bé és desequilibrant. A hores d’ara el Gran Canària és qui ha mostrat més interès per fitxar el base verd-i-negre en el cas que deixi Badalona. La presència de Jaka Lakovic com a tècnic canari és clau, perquè ha rebut bones referències de Duran, en qui el tècnic eslovè confia. També ha mostrat interès per incorporar-lo el Bàsquet Girona, però la proposta li va arribar quan s’estava parlant amb Pedro Martínez per ser el tècnic. La part positiva de canviar d’aires és que li garantiria jugar i tenir com a mínim un contracte de dos anys més. El Joventut no li rescindirà el contracte, però podria no posar-li entrebancs a deixar el club. D’altra banda, un dels noms que està sortint per reforçar el perímetre, Cameron Reynolds (Trento), no ha estat mai a l’agenda de la Penya.

La renovació de Tomic fins al 2025 ja és oficial

El Joventut ha fet efectiu l’any opcional i l’ha ampliat dos més. Tomic continuarà defensant els colors de la Penya fins al mes de juny del 2025. Als seus 35 anys, Tomic ha fet el millor curs de la seva carrera en l’aspecte anotador des que va arribar a l’ACB (14,3 punts per partit). El croat, a més, ha afegit als seus números 6,6 rebots, 2,7 assistències i 19,3 de valoració, la segona xifra més alta dels seus anys a l’ACB.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)