ACB

Fontajau quedarà petit?

Bàsquet. El Girona s’acosta als 4.000 abonats per al debut a l’ACB en el primer dia obert a les noves altes, mentre l’equip perfila el seu cos tècnic i ja comencen a sonar noves incorporacions

Qui no corre vola i qui vulgui un abonament per a la temporada del debut del Bàsquet Girona a l’ACB i no l’aconseguís ahir potser farà tard. Era el primer dia que el club de Marc Gasol tenia obert el procés d’altes i, després que 1.400 persones renovessin el carnet del curs passat –del 29 de juny a l’1 de juliol–, ahir al vespre pràcticament s’havien esgotat els seients disponibles perquè sense la grada retràctil, la fila zero i un grapat de localitats per a compromisos, en quedaven mig centenar quan encara era de dia. Una dada: el procés s’obria al migdia (a les 12 h) i a dos quarts de dues ja s’havien fet 1.700 altes. El club va informar que a les 20 h havia donat d’alta 2.300 carnets. La massa social creix un 152,4%

Són gairebé 4.000 carnets que asseguren l’assistència a tots els partits de la lliga regular. I això que l’equip no ha anunciat encara cap incorporació. L’oficialització d’Aíto García Reneses com a tècnic és imminent i un dels més ben situats per ser la seva mè dreta és Diego Ocampo, exentrenador del Múrcia, de l’Estudiantes, de la Penya i del Saragossa a l’ACB, del Manresa a la LEB i ajudant de Pedro Martínez a l’Akasvayu Girona el curs 2007/08. Coneix Marc Gasol i Aíto li té molta confiança perquè va ser el seu ajudant al Cajasol de Sevilla del 2012 al 2014. Després de la seva experiència al Frankfurt Skyliners alemany va acabar el curs passat al Tizona de Burgos (LEB Plata) amb qui no va pujar però va renovar. Per tant, s’hauria de trobar un acord si hagués de sortir del club castellà. Els fins ara tècnics ajudants, Miki Fuentes i Arnau Sacot, continuaran al club.

Maxi Fjellerup, Èric Vila i Jaume Sorolla continuaran jugant al costat del president del club. També té contracte Josep Franch i el Girona pot executar les clàusules de renovació de Pol Molins i del danès Mads Stürup, que podrien marxar cedits. El gironí Oriol Paulí –va jugar a les ordres d’Aíto al Gran Canària-–ja tindria un acord amb el club, però, igual com ha passat amb Jelinek i amb Tunde, si vol sortir del MoraBanc, amb el qual té contracte, haurà de trobar una sortida. Sevillano té un any més de contracte mentre l’altre jugador que feia més temps que era a la plantilla, Albert Sàbat –tots dos eren a la plantilla de LEB Plata el 2020–, seguirà al club però des dels despatxos.

Un caramel

El primer projecte del club de Marc Gasol a l’ACB és un caramel i no només per als aficionats que s’han vist obligats a esperar-se catorze anys des de la desaparició del CB Girona. Pierre Oriola seria el primer cop d’efecte de la plantilla que dirigirà Aíto, segons el lloc web encestando. El targarí no continuarà al Barça, amb qui tenia un any més de contracte. Li ho han comunicat, rebrà una indemnització i hi ha diversos clubs interessats a comptar amb ell. Qui fou campió del món el 2019 amb Marc Gasol, amb un paper destacat en la final per la seva defensa sobre Luis Scola, seria un complement ideal del president i fundador del club en el joc interior gironí.

LES DADES

2.300
altes
es van fer ahir. 1.700 la primera hora i mitja, que se sumen a les 1.400 renovacions de carnet.
5
jugadors
de l’equip que puja continuaran a la plantilla: Fjellerup, Vila, Sorolla, Franch i Gasol.
Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)