ACB

Somni d’una nit d’estiu

Aíto García Reneses accepta el repte de conduir la nau del Bàsquet Girona i serà el tècnic en el debut a l’ACB

Als seus 75 anys treballarà amb Marc Gasol per poder consolidar el projecte enmig de l’eufòria desfermada

9

ACB

ha guanyat Aíto

Aíto García Reneses, que va fer subcampió olímpic Marc Gasol a Pequín, ha acceptat el repte del president del Bàsquet Girona. Tot i que ja era qüestió de petits detalls, l’acord ja feia dies que estava tancat i ahir es va fer oficial. A Girona es respira eufòria, a Fontajau ja no hi cap ningú, i això que encara no ha començat. Aíto aportarà calma, aportarà tocar de peus a terra i aportarà l’experiència perquè aquell boom que va suposar l’Akasvayu fa 14 anys no torni a explotar. Marc Gasol té clar que vol solidesa en el projecte i per això ha convençut la llegenda de les banquetes perquè se’n faci càrrec.

Aíto està buscant fer el seu staff, on han sortit molts noms com a tècnics ajudants, per exemple Diego Ocampo, que havia estat amb ell a Sevilla i també havia estat ajudant a Girona fa 14 anys amb Pedro Martínez, que està quasi descartat perquè té contracte firmat a Burgos. També han aparegut altres noms com ara el de Lubos Barton o el desig, segurament impossible, que seria Darryl Midlleton, ara al CSKA. Molts ajudants seus han acabat fent el salt, com per exemple Sito Alonso, Carles Duran, Diego Ocampo o Israel González (Alba Berlín) els últims anys, però d’altres també molt abans com ara Quim Costa. També s’ha de trobar un encaix a Albert Sàbat, que s’ha tret el títol d’entrenador. Aíto és un entrenador que els últims anys ha donat molt protagonisme al seu ajudant perquè el tècnic madrileny no porta tot l’entrenament, sinó només una part, i el seu ajudant és qui agafa el relleu. Aíto, que té una relació excel·lent amb els germans Gasol, ha donat un impuls a molts joves com ara Rudy, Ricky (a Badalona), Satoransky o Pozingis (a Sevilla), però també a molts d’altres joves amb menys talent en la seva etapa a l’Alba Berlín.

El Gregg Popovich ACB

Ara mateix Aíto és el tècnic en actiu amb més edat (75 anys) superant una institució de l’NBA com és el tècnic dels Spurs, Gregg Popovich (73). A Europa, Svetislav Pesic (72) competia per ser el tècnic més veterà però va deixar d’entrenar. Ettore Messina i Zeljko Obradovic són els altres veterans de l’Eurolliga, amb 62 anys.

LES PERLES

Estic pendent de formar el millor equip que es pugui per treballar amb la màxima il·lusió per millorar els jugadors i aconseguir els millors resultats
Després d’un any sabàtic, vaig decidir acceptar l’oferta del Bàsquet Girona per continuar entrenant
Aíto García Reneses
TÈCNIC del BÀSQUET GIRONA
Molt contents que l’Aíto se sumi al projecte, amb ganes de començar a treballar per confeccionar la plantilla
Marc Gasol
PRESIDENT DEL BÀSQUET GIRONA
1.077
partits
ha dirigit Aíto a l’ACB des que es va crear, el curs 1983/84.
6
clubs
ACB ha dirigit: Barça (14), Penya (7), Cotonifici (7), Unicaja (3), Sevilla (2) i Gran Canària (2)
Patrocini

Va guanyar l’Eurocopa al Marc

X.B.

Aíto García Reneses i Marc Gasol es van trobar cara a cara en la final de l’Eurocopa del 2008 a Torí quan el pivot jugava a l’Akasvayu, que dirigia Pedro Martínez. Els verd-i-negres van guanyar 79-54 i Aíto va aconseguir aturar l’ara president del Bàsquet Girona, que es va quedar amb 2/6 tirs de camp i 9 punts.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)