ACB

Acord entre el Barça i el València per Nikola Kalinic

Bàsquet. ACB. El club blaugrana tanca amb èxit la negociació amb qui tenia els drets a l’ACB de l’aler de l’Estrella Roja i el serbi és molt a prop del conjunt català

Nikola Kalinic (2,02 m, 1991) és més a prop de ser jugador del Barça aquest curs 2022/23, després de l’acord que van tancar divendres a la nit el conjunt blaugrana i el València, que en tenia els drets a l’ACB després del seu pas per la lliga en l’exercici 2020/21.

El Barça havia presentat una oferta formal per l’aler serbi, que l’estiu passat va prioritzar l’Estrella Roja. El València tenia fins divendres a la nit la possibilitat d’igualar l’oferta, un moviment que impediria a Kalinic ser blaugrana i que només podria disputar l’ACB amb el conjunt taronja.

A falta de confirmar-se l’acord entre el club i el jugador, l’aler serbi es convertirà en el tercer reforç estival del Barça, després de les incorporacions del base Tomas Satoransky, que torna al club blaugrana després del seu periple a l’NBA, i del pivot Jan Vesely (32 anys i 2,13 m), un altre jugador pretès anteriorment pel Barça i que arriba al club amb un bon cartell i un probable rendiment immediat si es tenen en compte les seves estadístiques i experiència. Aquest curs, tot i ser un jugador que havia tingut alguna lesió, ha fet 13,6 punts, 6,1 rebots i 2,5 assistències de mitjana amb 18,2 de valoració, un dels millors de l’Eurolliga. L’aposta, de només 24 anys, seria Oscar da Silva, alemany de 2,05 m que ha estat jugant a l’Alba Berlín amb unes mitjanes de 8,8 punts, 3,5 rebots i 0,8 assistències, amb 9,7 de valoració.

En el capítol de baixes, el Barça ha confirmat les sortides del pivot Brandon Davies, l’aler pivot Rolands Smits i l’aler Nigel Hayes-Davis. Tenen un any més de contracte Calathes, Laprovittola, Jasikevicius, Kuric i Sanli. Els queden dos anys més a Higgins, Sergi Martínez i Oriola. Mirotic té signat fins al 2025, igual que Jokubaitis, i qui té el contracte més llarg és Abrines, fins al 2026.

Pau Gasol valora el final de curs

El Barça torna a configurar una plantilla per aspirar a tot després d’un curs de final trist amb les derrotes contra el Real Madrid en la final de l’ACB i en la semifinals de la lliga europea. En aquest sentit, Pau Gasol, que ahir va participar en la cloenda de la Pau Gasol Academy by Santander, va valorar diversos punts de l’actualitat del bàsquet, entre els quals el final de curs blaugrana: “Espero que afrontin la temporada nova amb il·lusions renovades, entenent que aquesta última no ha acabat bé, que no s’han assolit les expectatives i que s’han de fer les coses una miqueta millor. Tant de bo que les incorporacions hi ajudin, que no és fàcil, incorporar jugadors importants, cohesionar-los amb els que ja hi eren i que les coses flueixin.” Gasol avala el treball de Jasikevicius: “Estic convençut i confio tant en Saras, el seu equip tècnic com en els jugadors, perquè la cosa vagi bé i l’equip, tant de bo, guanyi l’Eurolliga i tots els títols que pugui jugar.” També es va pronunciar respecte del polèmic adeu de Pablo Laso del Madrid: “M’ha sorprès, més que la sortida, les formes com s’ha comunicat. Vull pensar que alguna cosa se’ns escapa.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)