ACB

Pol Figueras, el tercer

Bàsquet. El Girona fitxa el base (1,86 m, 1998), que va debutar en l’ACB amb el Barça el 2016 i acumulava sis anys en la LEB Or, per completar la direcció de joc amb Quino Colom i Josep Franch

Pol Figueras (1,86 m, 1998) és la tercera cara nova de la plantilla del Girona per a l’estrena en l’ACB, categoria en què el base de la Selva del Camp va debutar el 2 d’octubre del 2016 amb el Barça de Georgios Bartzokas (50-56 al Nou Congost) en la primera jornada. En la cinquena, va tornar a jugar, aquell cop contra el Betis. El base, el millor assistent de la darrera edició de la LEB Or, arriba procedent del Palma –l’equip va baixar– i s’afegeix a les arribades que el club ha anunciat aquesta darrera setmana: Quino Colom i el Pato Garino.

Figueras ha de ser el tercer director de joc de l’equip d’Aíto, en què Colom ha de ser el titular i Josep Franch –té contracte–, la primera rotació. “És un base de creixement constant, de potencial immediat que encaixa perfectament en la nostra manera d’entendre el joc”, diu Jordi Plà i Comas, el director esportiu del Girona. Figueras és l’artífex de la penúltima derrota del conjunt vermell –l’última amb Marc Gasol– a Palma amb un triple seu a sis segons (78-73). “Estic molt content per l’oportunitat i il·lusionat pel fet que el club hagi demostrat la seva confiança en mi en aquest moment. Per mi és com tornar a casa, a Catalunya”, indica Pol Figueras.

El Girona, un cop completada la rotació de base, ja té vuit jugadors, amb els argentins Maxi Fjellerup i Garino –els dos amb passaport comunitari– al perímetre i Èric Vila, Marc Gasol i Jaume Sorolla al joc interior, en espera que el club resolgui els casos de Sevillano, Molins i Stürup, amb contracte en vigor.

LES DADES

6
assistències
per partit de mitjana el darrer curs, el millor de la LEB Or en la fase regular.
2
partits
va disputaren l’ACB amb el Barça de Georgios Bartzokas. El debut, en la jornada 1 al Nou Congost.
Pol Figueras López
Base 1,86 m
la Selva del Camp (Baix Camp)
21/3/1998 24 anys
Trajectòria
2016-19 Barça (LEB Or)
2019/20 Ourense (LEB Or)
2020-22 Palma (LEB Or)
LEB Or 2021/22
Punts 10
Tirs de dos 47,7% (83/174)
Triples 25% (30/120)
Tirs lliures 75% (63/84)
Rebots 2,4
Assistències 6
Minuts 33:08
Partits 32
Valoració 12,4
Tot i l’edat, posseeix un molt bon control dels ritmes i lectures més que notables, tant ofensives com defensives
Jordi Plà i Comas
Tinc moltes ganes de començar a treballar i de viure el club i la ciutat en aquest moment tan espectacular
Pol Figueras
Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)