ACB

L’americana o les vambes

Bàsquet. L’ACB no permet que un administrador o directiu sigui inscrit, i Marc Gasol haurà de deixar la presidència si vol jugar en el seu Girona

“Serà incompatible la condició d’administrador o directiu d’un club amb l’exercici de qualsevol de les funcions previstes en aquest reglament que estiguin subjectes a inscripció en les competicions organitzades per l’ACB.” És l’article 25 del reglament de competició de la lliga ACB, el que ara mateix impedeix a Marc Gasol jugar amb l’equip que va fundar el 2014.

El pivot, el club que presideix i la mateixa ACB, de la qual el Bàsquet Girona forma part des d’aquest dimecres passat, tenen coll avall que hi haurà una solució que permeti al campió de la NBA amb els Raptors (2019) –tres cops All Star (2012, 2015 i 2017) i millor defensor el 2013– i doble campió del món (2006 i 2019) jugar en el seu equip. El Barça, que en tenia els drets –també els d’Èric Vila– des del 2008 hi va renunciar fa unes setmanes. Gasol, que sí que va poder jugar a LEB Or des del 3 de desembre, va deixar l’ACB com a MVP de la competició, superant el rècord de millor jugador de la jornada (11) que tenia Arvydas Sabonis quan va marxar del Madrid als Blazers.

L’antecedent amb més notorietat d’aquesta norma és el de Sergio Scariolo, que el 1999 quan va fitxar pel Madrid havia de ser, a més de tècnic, director general de la secció.

L’opció aparentment més senzilla és que Marc Gasol renunciï al càrrec de president. El seu germà gran, Pau, és el vicepresident de l’entitat. El club valora les diverses possibilitats perquè l’alma mater del Bàsquet Girona, que encara no ha dit públicament que jugarà, estigui a disposició d’Aíto García Reneses des del primer dia del curs 2022/23. El Girona té confirmats de manera oficial Quino Colom, el Pato Garino, Pol Figueras, Kameron Taylor, Roko Prkacin i Jaume Sorolla. A més de Gasol, Franch i Vila també continuaran respecte a l’equip que va aconseguir l’ascens.

REGLAMENT

L’article 25 no preveu que hi pugui haver un jugador i directiu alhora

FÀCIL

Deixar el càrrec directiu és l’opció senzilla: el vicepresident és Pau Gasol
Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)