ACB

Qui s’ho voldrà perdre?

El Girona-Madrid del 28 de setembre alça el teló de la lliga ACB

“És molt engrescador i atractiu tant per als nostres incondicionals com per a la ciutat”, diu Jordi Plà i Comas

Gasol i Llull, supervivents de l’última visita blanca

El guió de la pel·lícula que permet al club que funda Marc Gasol el 2014 pujar a l’ACB el 19 de juny a Fontajau té un altre capítol digne de ser recordat, el del debut contra el darrer campió, el Madrid, en el partit inaugural de la lliga. Serà el 28 de setembre a les 21 h i, si els abonaments per a tota la temporada ja van volar, en qüestió d’hores, l’expectativa per a l’històric primer partit en la categoria serà màxima.

“És un inici molt engrescador, engrescador i atractiu tant per als nostres incondicionals com també per a la ciutat de Girona. Després de tants anys sense bàsquet ACB aquí a casa, junts reprendrem el camí rebent el vigent campió i per tant segur que serà molt bonic”, diu Jordi Plà i Comas, el director esportiu de l’entitat, que en la darrera visita del conjunt blanc a Fontajau, el 10 de novembre del 2007, signava la crònica del partit (83-94) per a aquest diari l’endemà. Recordava, l’ara executiu, que aquell era el primer triomf merengue a Girona des del gener del 2003 (66-83). Marc Gasol va acabar aquell dia amb 12 punts, 5 rebots i 21 de valoració, la mateixa que Jackson Vroman. Pels visitants va brillar Charles Smith amb 20 punts (5/8 triples) i 36 de valoració. L’encara president de l’actual club gironí –ho haurà de deixar de ser per poder ser inscrit com a jugador– i Sergi Llull (1 punt i 4 de valoració) seran els supervivents d’aquell antecedent en el partit que alci el teló de la lliga aquesta tardor.

“Analitzar-lo té poc valor, el més important serà sempre la qualitat i l’esforç en el nostre treball diari i la plena consciència que cada partit serà complicadíssim”, indica Plà i Comas sobre el calendari, que té en la visita al Palau Blaugrana el 6 de novembre el primer compromís dels d’Aíto contra un equip del país. Els altres de la primera volta arriben per Nadal, al Nou Congost el 30 de desembre contra el Baxi Manresa de Pedro Martínez –tècnic l’últim curs de l’extingit CB Girona en l’ACB– i a casa contra la Penya, el 4 de gener. El Barça ve a Fontajau el 28 de gener, i la lliga regular s’acaba per al conjunt gironí a Fontajau contra un altre equip d’Eurolliga: el Baskonia.

Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)