ACB

Un equip amb cos i ànima

Bàsquet. El Girona, que ha de resoldre la inscripció de Gasol i pot fitxar el segon extracomunitari, confirma la continuïtat de Franch, Fjellerup i Vila

Josep Franch, Maxi Fjellerup i Èric Vila tenien, des de la seva arribada a Fontajau la temporada passada, contracte signat amb el Girona per al 2022/23 i, ahir, el club en confirmava la presència per al debut a l’ACB. L’anunci fa que la plantilla, que la setmana que ve comença amb les primeres revisions mèdiques, tingui ja deu peces. Onze comptant Marc Gasol, que no pot ser inscrit a l’ACB mentre ocupi la presidència del club, i que deixa en cinc el nombre de jugadors que van assolir l’ascens que continuaran, després de la renovació de Jaume Sorolla. Albert Sàbat és el sisè, però passa a formar part del cos tècnic.

Gerard Sevillano, que també tenia contracte i el va rescindir –jugarà en L’Hospitalet de la LEB Plata–, era l’última baixa de la plantilla de la temporada passada. Sevi s’afegeix a Txemi Urtasun, Karamo Jawara –jugarà en l’Estudiantes– i Kaspars Vecvagars –en el Càceres–. El Girona va renovar Pol Molins, Mads Stürup i Gonçalo Delgado, per cedir-los. El portuguès ja té equip: el Melilla.

Oriola, el salt

La direcció esportiva del Girona pot incorporar encara un altre extracomunitari a la plantilla, que fins ara només té Kameron Taylor. Els argentins Fjellerup i Garino tenen passaport comunitari, Hanzlik és txec i Prkacin, croat. Poder fitxar un nord-americà permet al club tenir un roc a la faixa davant de qualsevol imprevist, perquè és on hi ha més opcions en el mercat tant a l’estiu com amb la temporada en curs. Ara bé, l’arribada que suposarà un salt de qualitat a la plantilla gironina serà la de Pierre Oriola, que s’ha de desvincular del Barça i que fa setmanes que va decidir-se per Fontajau després de reduir les seves opcions a Girona o Manresa. El targarí, que aquest estiu ha canviat de representant, signarà un contracte de dues temporades.

Bases
Josep Franch (1,90 m, 1991)
Quino Colom (1,88 m, 1988) AEK Atenes
Pol Figueras (1,86 m, 1998) Palma
Escortes
Kameron Taylor (1,98 m, 1994) Estrasburg
Ondrej Hanzlik (1,93 m, 2002) Juaristi
Alers
Maxi Fjellerup (1,98 m, 1997)
Pato Garino (1,98 m, 1993) Nanterre
Alers pivots
Èric Vila (2,09 m, 1998)
Roko Prkacin (2,06 m, 2002) Cibona
Pivots
Marc Gasol (2,11 m, 1985) *
Jaume Sorolla (2,11 m, 1997)
Cos tècnic
Aíto García Reneses (entrenador), Lubos Barton, Albert Sàbat i Miki Fuentes (assistents), Arnau Sacot (preparador físic), Albert Juncà (delegat), Sergi Juanola (fisioterapeuta) i Jordi Sitjà (metge)
(*)
pendent de confirmar
Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)