ACB

No cal presentació

Posada en escena d’Aíto al capdavant del projecte gironí a l’ACB

“Una de les meves passions, si no l’única, és entrenar i estar relacionat amb el bàsquet: em fa il·lusió entrenar el Girona”, afirma el veterà tècnic de 75 anys

Aíto García Reneses ja exerceix d’entrenador del Bàsquet Girona en la preparació de l’equip per al debut en l’ACB, en el segon dia de la qual el tècnic nascut el 1946 a Madrid era presentat a la pista annexa de Fontajau un cop acabada la sessió matinal de la plantilla, en què no van participar ni Pato Garino, ni Maxi Fjellerup, ni Quino Colom ni Roko Prkacin per la preparació dels compromisos FIBA, d’una banda, ni Marc Gasol –era a la primera fila de cadires, com a president del club–, que es recupera de la lesió que es va fer en la final four, de l’altra. Un formalisme, perquè a una llegenda viva del bàsquet com el tècnic que liderarà el projecte gironí no li cal presentació.

“És un altre gran dia en aquest procés de creixement del club. Aquesta temporada suposa un pas més, a un nivell superior. Creiem que ajudarà tot el club a créixer col·lectivament, no només el primer equip”, reivindicava Jordi Plà i Comas, el director esportiu de l’entitat, que mirava de sintetitzar el que tot aficionat coneix: “Presentar-lo, amb un itinerari en diversos clubs i sempre al màxim nivell...” “Una capacitat didàctica i competitiva i, alhora, d’exigència amb el jugador i de creixement constant a l’hora de desenvolupar el jugador i, per tant, l’equip” són els arguments que acaben fent coincidir les trajectòries del jove club fundat el 2014 per Marc Gasol i de l’entrenador de l’Alba Berlín les quatre temporades prèvies a l’anterior, en què s’agafava un any sabàtic i reconeixia haver vist la final de la Lliga Catalana LEB Or que el seu nou equip alçava a Fontajau.

“Quan em van fer la proposta, vaig pensar que una de les meves passions, si no l’única, és entrenar i estar relacionat amb el bàsquet: em fa il·lusió entrenar el Girona”, assenyala el preparador, que, en sintonia amb els arguments de Plà i Comas, accepta el repte de fer créixer els jugadors i, és clar, l’equip: “Ser cada cop millor i jugar cada cop millor.”

“Antigament, em preocupava que la gent confiés en mi, al Círcol; després, amb el Cotonifici de patrocinador. Hi vaig estar 10 anys i vaig dir que no a diverses ofertes que rebia, evidentment més potents en l’aspecte econòmic. Volia que el contracte demostrés que tenien fe en mi. Això, ara, ja no existeix i no em fa res signar pel temps que sigui. Si em trobo bé, seguirem; si no, no. No em preocupa la durada del contracte”, exposa Aíto. Sí que el preocupa la falta de temps per preparar el curs amb l’equip al complet, en espera que arribin els internacionals i s’adaptin als nous companys i també a l’estil: “Lluitarem perquè es noti el mínim possible.” “És impossible. L’ACB vol ser la més important; la FIBA, més partits, i l’últim mundial va ser amb 32 equips. L’Eurolliga també vol més partits. Ens durà a jugar caminant i amb menys intensitat. Em sembla molt bé jugar, però és convenient poder-se entrenar i enyoraré els que no hi són”, exposa el tècnic sobre la situació actual del bàsquet. Pel que fa a l’horitzó col·lectiu, afirma: “No em marco un límit ni un objectiu o un altre. Sovint la pressió supera equips, jugadors i entrenadors. Hem de pensar a jugar al màxim del nostre nivell. La classificació és secundària: em plantejo com podem jugar al màxim de les nostres possibilitats i que l’equip millori setmana a setmana, o mes a mes.”

Antigament em preocupava que la gent confiés en mi. Ara no em fa res signar pel temps que sigui. Si em trobo bé, seguirem; si no, no
Em plantejo poder jugar al màxim de les nostres possibilitats i que l’equip millori setmana a setmana, o mes a mes
Aíto García Reneses
L’ACB, la FIBA i l’Eurolliga volen més partits. Ens durà a jugar caminant i amb menys intensitat. És convenient poder-se entrenar
És un altre gran dia en aquest procés de creixement. Ajudarà tot el club a créixer col·lectivament, no sols el primer equip
Jordi Plà i Comas
Patrocini

“Si s’entrena bé, sí. I, si no, no hi haurà més remei que deixar-lo a la banqueta”, diu de Gasol, encara lesionat

“Si s’entrena bé, sí. I, si no, no hi haurà més remei que deixar-lo a la banqueta”, responia entre somriures Aíto quan li van preguntar si compta amb Marc Gasol, que es recupera de la lesió que es va fer al genoll en la semifinal de la fase d’ascens contra el Força Lleida, el dia abans de lligar la presència del club en la propera ACB, ahir feia tot just dos mesos. Amb les seves persones de confiança, el pivot segueix el procés de recuperació d’una lesió el pronòstic de la qual no s’ha donat a conèixer. “El conec des que era cadet i jo estava al primer equip del Barça. Quan va començar a ser important, va ser aquí a Girona, amb Pedro Martínez d’entrenador. L’equip jugava molt bé i, posteriorment, a l’NBA, el seu salt va ser molt productiu, sobretot els primers anys”, repassa el tècnic sobre el jugador amb qui va guanyar la plata a Pequín el 2008. “Va demostrar ser un jugador molt intel·ligent. És una qualitat molt important, no només encistellar o defensar, sinó saber escollir. Això ho ha fet aquest temps i espero que ho continuï fent.” “Estic content amb en Marc i amb tots els que tenim. No tinc una idea concreta, sinó buscar la millor manera aspirant a l’ideal. Ens hem d’adaptar a les qualitats dels jugadors en cada moment”, assenyalava com una pinzellada sobre com espera que jugui el seu Girona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)