Europeu

Tomas Satoransky es podria perdre l’europeu amb la República Txeca

Bàsquet. El base, que torna al Barça després de sis anys a l’NBA, es va fer mal al turmell divendres i hauria d’estar de baixa el pròxim mes, però la federació txeca no el descarta

Tomas Satoransky té una lesió al lligament del turmell dret i podria estar-se un mes de baixa, motiu pel qual el base txec, de 30 anys i dos metres, que aquest estiu va signar pel Barça per a les quatre pròximes temporades, fins al 30 de juny del 2026, no disputaria l’Eurobàsquet. Sato, que ha jugat els sis darrers anys a l’NBA un cop tancada la seva primera etapa com a blaugrana (2014-16), es va fer mal divendres en un amistós a Hamburg contra Alemanya, en una acció ofensiva a l’inici del tercer quart. Les primeres exploracions descartaven que fos greu i que hi hagués fractura. Un cop li han pogut fer les proves de diagnosi, es confirma la lesió lligamentosa, però la mateixa federació txeca assegura que la decisió no es prendrà fins a la setmana que ve, quan li facin més proves, i que farà tot el que estigui a les seves mans per disposar del seu base a partir de l’1 de setembre.

La República Txeca es queda sense el seu referent al perímetre i el també fitxatge del Barça aquest estiu, el pivot Jan Vesely, veu com li recau la responsabilitat de liderar la seva selecció, amfitriona del grup D i que té com a rivals en la primera fase – el 2017 en l’anterior europeu no la va superar amb 1-4 de balanç– Sèrbia, Israel, Polònia, els Països Baixos i Finlàndia. L’equip txec jugarà demà contra França i dissabte contra Hongria els partits de classificació per al pròxim mundial, corresponents a la finestra FIBA, sense Satoransky.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)