Europeu

Quart títol europeu per a la selecció espanyola

És el setè podi seguit d’Espanya en un campionat d’Europa

La selecció espanyola suma el seu quart campionat d’Europa amb la victòria contra França en la final a Berlín. Scariolo és l’artífex dels quatre ors (2009, 2011 i 2015 abans) i d’haver format un equip pel qual les individualitats van entrant i sortint sense que els èxits depenguin d’elles. En aquest cas destaca Juancho Hernangómez, amb el 6/7 triples al segon quart que feia que la diferència fos considerable (47-26 Willy). França reaccionava amb un 0-16 entre el final del segon quart (0-11) i l’inici del tercer (47-42), però el campió europeu el 2013 no tenia prou arguments més enllà de Fournier (23 punts, 88-76). Joel Parra, l’únic català a l’equip, ha entrat a l’últim minut.

Brown a 4:52 per acabar el primer quart feia el 14-5, després del primer triple del partit, de Pradilla. Les pèrdues de França (5) i l’esmaixada de Willy (18-7) posaven el partit de cara per a l’equip de Sergio Scariolo, que movia el banc amb un triple canvi a 2:24 per acabar el primer quart. El primer triple francès era d’Heurtel (20-14), a l’últim quart, i amb Rudy responent al següent atac (23-14): 2/3 els blancs i 1/7 els blaus.

Juancho obria el segon quart amb dos triples seguits (29-14) i Vincent Collet no tenia cap més remei que aturar-ho a 8:21 per la mitja part. La defensa zonal no servia perquè el petit dels germans enllaçava dos triples més: 35-16 (4/5 ell i 6/9 Espanya). Brizuela en transició després de minut també la clavava de lluny (38-20) i Juancho seguia a la seva (41-22 i 45-26). Willy, tot i fallar l’addicional, feia que la màxima superés la vintena (47-26), abans del 0-11 liderat per Fournier (47-37).

Yabusele amb 5 punts engreixava el parcial francès (0-16) i Scariolo ho havia d’aturar després del setè de l’aler-pivot del Madrid (49-46). Les pèrdues de França (13) i el triple de Jaime Fernández (54-46) donaven un respir a Espanya (58-46 del base que va d el’Unicaja al Tenerife). Jaime feia el 61-48 de lluny però l’intercanvi afavoria França (63-57) fins que apareixia Rudy des de 6,75 m (66-57) i Garuba deixava el mateix marcador amb un tap per tancar el tercer quart.

El triple de Fournier i la tècnica a Scariolo per protestar –tenia raó– a 8:01 deixava el 68-61, però Juancho tornava a aparèixer de lluny (7/9 triples i 71-61) i carregava Fournier (17 punts) amb la quarta. Brown fàcil de costat a costat deixava la dotzena a 4:18 (75-63), amb Espanya sense haver comès encara cap falta a l’últim quart. Fournier tornava per fer el 20è punt però després apareixia Alberto Díaz també de 6,75 m (78-66), per acabar-hi posant el llaç també de tres a 1:33 (85-70).

És el setè podi seguit d’Espanya en un campionat d’Europa i la cinquena final d’Scariolo en deu campionats. L’italià, campió del mon el 2019, només va perdre als Jocs de Londres contra els Estats Units.