Mundial

On és Espanya?

La selecció dels EUA, que du 22 victòries i quatre ors seguits, màxima favorita al mundial que es disputa a Austràlia

Austràlia és des d’aquest dijous fins l’1 d’octubre el marc del campionat del món femení, la 19a edició del qual té la selecció dels EUA com a principal favorita, en la primera cita internacional sense Diana Taurasi, Sue Bird ni Sylvia Fowles. L’equip nord-americà té més de la meitat dels títols (10) i afronta el mundial menys d’una setmana després que s’acabés la WNBA. La URSS en té cinc –tots seguits, des del 1959 al 1975– i només le Brasil (1994) i Austràlia (2006) amb un cadascun han discutit l’hegemonia de les dues grans potències. La selecció espanyola és la gran absència de la competició després de pujar al podi en les tres anteriors edicions: plata el 2014 i bronze el 2010 i el 2018. Pel que fa els equips catalans, l’Spar Girona i el Cadí la Seu estaran pendents de Marianna Tolo (Austràlia) i d’Elise Ramette (Bèlgica).

Sabrina Ionescu, la MVP de la final de la WNBA Chelsea Gray o les exreferents del perímetre de l’Avenida, Jewell Loyd i Kaleah Cooper, a més de la MVP de la WNBA Aja Wilson i la capitana Breanna Stewart han de liderar les favorites, que sumen 22 victòries seguides en la competició. Compte amb Jonquel Jones i Nikolina Knezevic amb Bòsnia i Herzegovina, també en el grup A juntament amb la Bèlgica d’Emma Meesseman, Xina, Corea del Sud i Puerto Rico.

Austràlia recupera Lauren Jackson (1,96 m, 1981), que jugarà el seu cinquè mundial. França amb Gabby Williams però sense Marine Johannes, Sèrbia, Canadà, Japó i Mali, amb la jugadora del Gran Canària Sika Kone formen un grup més complicat i obert alhora.

Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)