ACB

El primer full en blanc

Estrena del Bàsquet Girona a l’ACB, aquesta nit a Fontajau contra l’actual campió (21 h per Vamos)

El Madrid obre un calendari complicat per als homes d’Aíto, que enllaçaran dos partits a fora: a Tenerife dissabte i a Santiago després

La història del Bàsquet Girona a l’ACB deixarà de tenir la primera pàgina en blanc aquesta nit, amb el debut del club que va fundar Marc Gasol el maig del 2014 contra el Madrid, campió de la darrera edició i també de l’última competició disputada, la supercopa. “Hem entrenat molt bé, però el nostre recorregut ha de ser llarg. Tenim nou jugadors que no han jugat mai a l’ACB i és difícil que hàgim pogut arribar al nivell necessari. Independentment d’això, hem de competir al 100%”, diu Aíto García Reneses, que, com vuit jugadors de la plantilla gironina, s’estrena a Fontajau en una altra nit que serà inoblidable per a la ciutat, que recupera, avui sí, la categoria que tant enyora des del 2008.

Cent dies

La llista de dades a recordar en un dia com avui tendeix a l’infinit, però n’hi ha una que serveix per posar en context el partit que, per afegir-hi transcendència, és el que obre la competició. Fa 100 dies la ciutat celebrava el doble ascens a la plaça del Vi. El club s’ha hagut de preparar en tots els àmbits i en un temps rècord per a l’estrena. Dilluns a la nit mateix inscrivia Marc Gasol i, ahir a la tarda, Aleksandar Bursac (2,05 m, 1995). L’aler pivot serbi es va incorporar a l’equip fa tres setmanes després de la lesió de Jaume Sorolla, que encara no s’entrena amb el grup per la fasciïtis plantar que arrossega des del primer amistós contra el Joventut a Olot, quan Roko Prkacin i Maxi Fjellerup encara estaven amb les seves seleccions. Bursac ja havia disputat la Lliga Catalana –2 punts i 2 rebots en 19 minuts en la derrota contra el Barça (88-77)–, l’amistós contra el Joventut a l’Hospitalet –7 i 3 en 16 minuts de la segona victòria amb els verd-i-negres (89-93)– o els dos partits del torneig de Maó. Aíto descartava Sorolla i, sobre el Pato Garino, diu que evoluciona bé però recorda que ha estat inactiu. L’aler argentí va deixar la selecció albiceleste abans d’hora per molèsties musculars i el gener passat va marxar del Nanterre, amb qui no jugava des del novembre.

Chus Mateo va perdre Adam Hanga en el minut 1 de la semifinal de la supercopa contra el Betis (69-100), dissabte, i Rudy Fernández en la segona meitat contra el Barça (89-83), diumenge a Sevilla. Carlos Alocén, Alberto Abalde, Nigel Williams-Goss i Anthony Randolph ja estaven lesionats. L’escorta júnior Hugo González (2,01 m, 2006) completa la convocatòria blanca.

Homenatge a Sàbat

Albert Sàbat (1985) també s’estrena a Fontajau, en el seu cas com a assistent d’Aíto. El capità de l’equip que puja, que va arribar al club a la LEB Plata i es retira sent d’ACB, rebrà l’homenatge de l’afició, que va esgotar els abonaments per a tota la temporada en 24 hores i que s’espera que ompli el recinte. “A la gent li diria que intenti gaudir de l’esforç de l’equip, que estic segur que hi serà. A vegades aquest esforç no es veu. D’altra banda, que sàpiguen que no sempre els favorits guanyen. A vegades ho podrem ser nosaltres i perdrem.” És el missatge que volia transmetre el veterà tècnic del Girona, que al desembre farà 76 anys i que aporta bona part de l’experiència que li pot faltar al projecte de Marc Gasol. Això sí, amb la “màxima ambició i màxim respecte”. “La gent ha de ser conscient que no som el Madrid o el Barça.” argumenta l’entrenador, que és conscient que, després del somniat debut, la lliga no s’atura: “No m’agradaria començar 0-3 i s’ha de tenir fortalesa mental per afrontar cada partit i no pensar tant en la classificació.” L’equip gironí afronta dissabte el primer desplaçament, a Tenerife, i l’altre dissabte va a Santiago de Compostel·la. L’Unicaja és el següent a venir a Fontajau (16 d’octubre). “Donar el màxim cada minut” és la proposta d’Aíto, tant per al partit d’aquesta nit com per al dia a dia de l’equip en la competició.

Patrocini
Les possibilitats són petites però hi són. No hem de pensar a guanyar o perdre sinó a fer les coses al màxim de bé en cada moment
Tenim nou jugadors que no han jugat mai a l’ACB i és difícil que hàgim pogut arribar al nivell necessari
Aíto García Reneses
Tenen en Marc i l’Aíto, que són dues llegendes. Esperem un rival complicat i amb molta il·lusió per debutar a l’ACB
Chus Mateo
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)