ACB

El Girona perd el partit del debut contra el Madrid (88-94)

El Girona perd contra el Madrid el seu primer partit a l’ACB. Les ganes del debut es veien reflectides en l’inici (17-5), el Madrid imposava la seva superioritat al segon quart marxant de deu (29-39) des de l’encert en el triple i, després del 57-71 amb que començava l’últim quart 39, els vermells es posaven a 4 (75-79) a 4:23 però els triples dels blancs acabaven decidint amb un 3-13 (78-92).

Marc Gasol des de 6,75 m i quan havien passat 47 segons feia els primers punts de la història del club que va fundar a l’ACB. El president havia rebut un tap a la primera possessió del partit, gironina, i n’hi havia fet un a Musa al primer atac blanc. El segon del president, amb Tavares enfonsat (11-5) i el primer de Taylor, també amb el gegant del Cap Verd a la pintura situava el 14-5 a 5:43 (temps mort del Madrid), amb el sisè punt de l’escorta nord-americà (6-0, 2+1 abans). Miletic de 4,6 m (1/2) i Taylor enfilaven la màxima (17-5) amb Gasol assegut. El triple de Bursac (20-8) en tenia tres del Madrid, de tres jugadors diferents (Cornelie, Hezonja i Llull), com a resposta per tancar el primer quart amb un escàs marge (20-17).

Gasol tornava a obrir el marcador gironí al segon quart (22-19), però Aíto ho havia d’aturar a 6:20 per la mitja part amb els blancs per sobre després dels triples d’Hezonja (3/3) i Musa (26-30). Fjellerup a 8:32 havia anotat el 24-19 i la següent cistella en joc dels vermells és el triple de Colom per reduir la màxima en contra (32-39), a 3:46 en la següent jugada al novè triple blanc (29-39 Sergio Rodríguez). Dues cistelles de Miletic –6 punts al segon quart (16-28)– i el tap a Llull en la última acció deixaven el 36-45 al descans .

Taylor, en blanc al segon quart, enllaçava dues cistelles fàcils per començar el tercer quart (40-47) i, de tres, encenia Fontajau (47-51) abans que una recuperació seva acabés amb Miletic enfonsant-la (49-51 a 6:36, temps mort de Chus Mateo). La pausa donava aire al Madrid (49-56 triple del Chacho) i també des de 6,75 era Llull qui refredava l’ambient després que Miletic –Yabusele el fa caure malament després d’esmaixar (53-56)– i Vila castiguessin el balanç visitant (55-56). Causeur i Hezonja de tres recuperaven la màxima (57-67) i el croat de dos l’enfilava (57-69) coincidint amb la presència de Taylor, Gasol i Miletic al banc.

El contraatac de Vila era a 4:09 per acabar el tercer quart (55-56) i Fjellerup a 8:25 pel final fa la següent cistella (59-71). L’argentí repetia (61-71) però després donava tres tirs lliures a Cornelie, que no fallava. Vila a 6:42 –temps del Madrid) reduïa la diferència (67-74) gràcies a l’empenta de Vila, una recuperació del qual acabava amb Gasol a 4,6 m quan quedaven 5:23 (70-76, substituït per Miletic). Musa a 4:33 després de clavar el triple (72-79) rebia tècnica per encarar-se a la grada, un gets del qual el bosnià es retractava de seguida (73-79) Taylor, que després feia el 75-79. Tavares obria i tancava un parcial de 3-13 amb triples de Rodríguez, Llull i Yabusele, amb el de Figueras entremig (78-87). Gasol també sumava de lluny a 1:25 (81-92). Figueras, com no de tres, tancava el marcador (85-94).