Lliga femenina

De més verdes en maduren

Bàsquet. L’Spar Girona, que demà passat debuta a la lliga a casa contra el València (20 h), espera Tolo dijous i tancar l’equip amb la segona americana

“L’equip està molt en construcció; hem incorporat aquesta setmana la Shay [Murphy] i la Rebekah [Gardner], ens falta incorporar-ne un parell més i entrenar-nos i jugar juntes”, deia Bernat Canut divendres a la nit després de l’eliminació contra el Barça CBS en la semifinal de la Lliga Catalana Femenina (59-62), que deixava l’Uni sense disputar el partit pel títol des que juga a la categoria (2009).

Marianna Tolo, una de les dues jugadores que han d’arribar, s’espera que sigui a Girona dijous, l’endemà del debut en la lliga contra el València –acabat el mundial–, en el descans del qual es farà el reconeixement amb retirada de dorsal inclosa a Laia Palau. “L’ideal seria trobar una 3 amb bon físic que fos capaç de defensar jugadores grans i que a més fos versàtil; que si en algun moment hagués de jugar de 4 també ho pogués fer, i si fos bona llançadora, fantàstic.” És l’exposició de la directora esportiva dijous passat en la presentació de la competició nacional. Shay Murphy, que és qui es juga el tir per forçar la pròrroga amb 2,7 segons després de temps mort, té passaport montenegrí i ve a cobrir la baixa per embaràs de Magali Mendy. En el debut a casa, la que seria la quarta alera –amb les nord-americanes i Drammeh (titular divendres, acaba amb 2 punts de tir lliure i 0/5 triples en 21:05)– eclipsa la resta de cares noves: Cornelius 4 punts (2/4 tirs de camp) i Etxarri 1 (0/4), també sortint des de la banqueta.

La prioritat és la prèvia de l’Eurolliga contra el Villeneuve de Kennedy Burke. L’anada és dimecres de la setmana que ve a fora i la tornada el dia 19 a Fontajau. Entremig hi ha l’estrena amb les taronges, que sumen quatre triomfs seguits a Girona les dues darreres temporades –lliga regular i anada de les semifinals del play-off–, i la supercopa, amb la semifinal dissabte a Vitòria contra l’Araski (20 h), competició en què Bernat Canut podria tenia a la seva disposició la totalitat de la plantilla.

Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)