ACB

El Barça reacciona a temps contra el Baskonia (89-74) i s’estrena a la lliga

Un parcial de 26-7 en el tercer quart, amb Abrines com a protagonista, capgira el guió d’un partit que el conjunt basc dominava per 39-51 al descans

El Barça ha sumat la primera victòria de la lliga en la seva estrena al Palau Blaugrana a costa del Cazoo Baskonia (89-74) en un partit amb dues cares. En la primera part, l’equip de Saras Jasikevicius ha repetit les mateixes errades que en el duel de Gran Canària, amb pèrdues de pilota i desajustos defensius (39-51). En la segona, liderat per un Alex Abrines excels, l’equip ha recordat el nivell defensiu del curs passat i ha capgirat el guió amb una reacció espectacular (50-23).

Impulsat per l’energia d’Enoch i Thompson, el conjunt basc ha colpejat primer (2-7). A còpia de tirs lliures, el Barça ha anat retallant terreny al seu rival fins a capgirar el resultat (15-13). Sense Laprovittola en pista, el Baskonia ha tornat a fer una embranzida al resultat, aprofitant les pèrdues de pilota dels blaugrana i anotant cistelles fàcils. Un triple de Marinkovic ha tancat el primer quart amb un parcial de 17-23. El domini del rebot i sis punts consecutius de Kuric donaven oxigen al Barça. En aquest segon quart, també ha tingut bons minuts de joc Oscar Da Silva, que amb 7 punts ha ajustat el resultat (33-35). Però el Barça tornava a caure en les mateixes errades. Les pèrdues de pilota i els desajustos defensius aplanaven el camí del Baskonia, que liderat per Thompson jugava amb molta fluidesa i tancava la primera meitat amb una màxima diferència de 12 punts (39-51).

La reacció del Barça en la segona meitat ha estat furibunda. Àlex Abrines ha sortit al rescat. L’escorta mallorquí ha anotat 9 punts consecutius (dos triples i una jugada de 2+1). Amb una altra acció tres punts de Jan Vesely l’equip blaugrana consumava la remuntada. Amb 2:37 de joc n’havia tingut prou per eixugar els 12 punts de desavantatge i el partit entrava amb un nou escenari. L’equip blaugrana ha fet un pas endavant en defensa i amb un parcial de 26-7 ha capgirat el partit com un mitjó per entrar en el quart decisiu amb 7 punts d’avantatge (65-58). Amb el vent a favor, l’equip de Jasikevicius ha continuat castigant el seu rival. Ha anotat un parcial de 12-0 que deixava el partit pràcticament sentenciat (77-58). Joan Peñarroya ja havia rebut una segona tècnica i David Gil s’ha hagut de fer càrrec de l’equip. El Baskonia ha necessitat 4:37 per veure cistella. El Barça ha arribat al tram final amb molta comoditat i fins i tot Nnaji, amb tres punts, s’ha afegit a la festa.

En la prèvia del partit el Barça havia homenatjat Edu Torrent, que deixa el primer equip de bàsquet després de vint anys exercint de massatgista.