FIBA Champions

Llemotges, Benfica i VEF Riga, grup amb pedigrí per al Baxi

Bàsquet. FIBA Champions League. Els manresans, que debuten a França (20.30 h, Esport3), arrenquen en la competició en què volen tornar a fer història, després d’arribar el curs passat a la final

El Baxi Manresa arrenca avui al Palais des Sports de Beaublanc (20.30 h, Esport3) contra el mític Llemotges, campió de l’Eurolliga i un clàssic del bàsquet del Vell Continent. L’equip local està dirigit per l’italià Massimo Cancellieri des de fa diverses temporades, ha arrencat amb mal peu en la lliga francesa, on és cuer amb un balanç de 0-3 i acaba de ser escombrat pel Pau Orthez de forma clara (81-62). Tot i això, té jugadors amb talent, com l’americà Desi Rodríguez (14,3 punts i 7,3 rebots de mitjana). També disposen del francès Nicolas Lang i l’americà Javontae Hawkins, que també estan sent importants. Els altres dos rivals del grup són el Benfica, campió portuguès, que va deixar fora el Bamberg de la fase prèvia, i el VEF Riga letó.

Entre els grans favorits hi ha el vigent campió, el Tenerife, que ha alçat dos cops el títol. De l’ACB també hi ha l’UCAM Múrcia, el Bilbao i l’Unicaja, i entre els equips més perillosos hi ha: el Tofas Bursal’AEK, el Pinar Karsiyaka, el Telekom Bonn, el Regigio Emilia italià el Hapoel Holon, el Galatasaray, el Bahcesehir turc, el Nymburg –en què hi jugava l’ex Manresa Harding, el Risen –que va estar en la final a quatre el curs passat–, el Darussafaka, el Rytas, el Sàsser o el Hapoel Jerusalem.

Directe des de Granada

El Baxi Manresa va marxar directament cap a terres franceses després de la victòria a la pista del Granada. Encara són baixa Guillem Jou, i Babatunde Olumuyiwa, que continua recuperant-se de la seva fasciïtis plantar.

LA PRÈVIA

Cada any puja més el nivell de la competició. L’equip continua el seu camí; sabem que som lluny encara del nivell a què volem arribar

LES DADES

El Llemotges és un equip molt físic, posen molt les mans, i tot i que no han començat bé a França, són durs
Dani Pérez
BASE DEL BAXI MANRESA
32
equips
formen part de la fase de grups. En passaran ronda 16 i després ja aniran als quarts.
4
derrotes
el curs passat: Hapoel (85-90), Tofas (74-68), Darussafaka (89-84) i en la final contra Tenerife 87-98).
2
jugadors
no podran debutar avui a Europa: Guillem Jou i Babatunde.

El sistema de competició

La FIBA Champions League es va iniciar amb una fase prèvia on hi havia equips fluixos i algun que a la seva lliga domèstica havia quedat mal classificat l’any anterior com l’Unicaja que va obtenir el bitllet per la fase de grups. Ara hi ha 32 equips dividits en 8 grups de 4 equips. Es disputen una lligueta. El primer classificat passarà a l’eliminatòria següent, el segon i el tercer jugaran un play-off per passar fase i el quart queda eliminat. A la següent fase, el Top 16, són quatre grups de quatre equips i els dos primers passen als quarts al millor de tres partits. Després hi ha una final a quatre en una sola seu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)