Lliga femenina

Quan tot s’aguanta d’un fil

Bàsquet. Primer títol FEB del curs en joc, amb l’Spar Girona contra l’amfitrió en la segona semifinal (20.30 h, Teledeporte) i alliberat pel triomf de dimecres passat contra el València

L’Spar Girona juga aquest vespre a Vitòria (20.30 h, Teledeporte) la segona semifinal de la supercopa, contra l’Araski. És el segon títol en joc del curs per a l’Uni, que s’acosta al seu ser o no ser: la prèvia de l’Eurolliga dimecres que ve a la pista del Villeneuve i, la tornada, l’altre (dia 19) a Fontajau. Ho fa amb la plantilla al complet després de l’arribada de Marianna Tolo. Una altra història és el nivell d’adaptació de les noves –set de dotze jugadores a més del tècnic– i la seva conjunció. Perquè fa quinze dies Shay Murhpy acumulava poques hores entrenant-se amb l’equip, que després la donaria d’alta; Rebekah Gardner volava des dels Estats Units, i Crystal Bradford, que arribava dimarts, encara no estava fitxada. “Més enllà del rebot i les ajudes defensives, fer-se gran a la pintura i ser una bona comunicadora i una bona defensora, en l’aspecte ofensiu fixa la posició, crea una referència i genera espais per a les exteriors perquè tinguin carrils d’un contra un”, diu l’entrenador de l’Spar sobre el sostre de l’equip (1,96 m).

La situació de provisionalitat no és exclusiva de l’equip gironí. El València, per exemple, fitxava ahir Eleanna Christinaki (1,83 m, 1996) procedent de l’Schio, per un mes que pot ser prorrogable en funció de les necessitats del macroprojecte taronja pel debut a l’Eurolliga. La grega va guanyar la supercopa italiana el cap de setmana passat i torna a la ciutat on va acabar l’exercici 2021/22 –també ha jugat al Gernika i l’Al-Qázeres amb el pas pel Castors Braine (Eurolliga) entremig. Alba Torrens –també viatjava al País Basc–, Bec Allen, Leticia Romero i Elena Buenavida no eren a Fontajau i difícilment juguin la semifinal contra l’Avenida (18 h), que dimecres s’estrenava sense Sílvia Domínguez contra el Gran Canària (69-58). Leo Rodríguez, amb 17 punts (4/7 triples), n’era la màxima anotadora sortint de la banqueta i Julia Reisinerová, titular, en feia 11 (5/10 tirs de 2). Roberto Íñiguez no va fer jugar més de 30 minuts cap de les 9 jugadores i avui ja té la sèrbia Yoyo Nogic.

Quilòmetre zero

L’Araski no va jugar dimecres el seu partit de lliga contra el Gernika perquè les d’Anna Montañana tenien l’anada de la prèvia de l’Eurocopa a Anvers contra el Phantoms Basket Boom (62-102). “És un pavelló calent i la gent pressiona fort. Màxima alerta, és un equip ben estructurat, amb bones jugadores i que tenen experiència”, afirma Canut sobre l’equip de Made Urieta, del qual destaca Tanaya Atkinson (1,83 m, 1996), Natalie van den Adel (1,85 m, 1990) i Maiomouna Diarra (1,96 m, 1991) pel que fa a l’anotació, i María Asurmendi en la direcció. Les verdes van superar el València en la pretemporada (66-60), en què també perdien contra el Barça CBS (82-71).

“Les jugadores són competidores, el que els agrada és jugar i entre partit i partit ens podem entrenar poc. L’equip s’anirà adaptant a poc a poc i tenim ganes de jugar, fer un bon partit i fer-nos mereixedors del pas a la final”, exposa l’entrenador de l’Uni, que té dues supercopes en el seu palmarès (2015 i 2019). El 2020 s’adopta l’actual format –abans era a un partit a la pista del campió de lliga– amb títol per a l’Avenida (66-50 contra el Gernika). Fa un any, el València guanyava el seu primer títol FEB contra les castellanes en la final (81-63).

L’Spar Girona va superar en la jornada 1 del curs passat l’Araski (63-67), amb vuit: Flores, Gardner, Drammeh, Labuckiene i Reisingerová i Faustine Parra, Iho López i Júlia Soler. El triomf de dimecres contra el València allibera l’equip, després de quedar-se sense final de la Lliga Catalana per primer cop, d’una banda, i li dona una victòria de molt valor per a la classificació –sempre que no falli contra rivals aparentment inferiors–, de l’altra.

3
campions
diferents té la supercopa els tres últims anys: Uni (2019), Avenida (2020) i València (2021).
Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)