NBA

Qui posa a prova els Warriors de Curry?

Bàsquet. NBA. Els vigents campions segellen la continuïtat de la base i cap equip sembla que els sigui una amenaça ferma; Ricky Rubio torna a escena

Curry, Klay Thompson i acaben de renovar Poole i Wiggins. El següent podria ser Green, i d’aquesta manera els Warriors apuntalen el seu futur immediat. Els californians busquen repetir el títol. Els de Steve Kerr han arribat a sis de les últimes vuit finals, que han guanyat en quatre ocasions. Qui vol trencar la ratxa són els Bucks d’Antetokounmpo, que compartirà plantilla amb Serge Ibaka i que manté la base del curs passat. Un altre equip a tenir en compte, que s’ha quedat a les portes de la final de l’NBA l’últim curs, són els Celtics. Els de Boston han substituït el tècnic Ime Udoka, després de la suspensió per un any per abús sexual d’una empleada del club, i ara agafa l’equip Jou Mazzulla.

També surten a les travesses franquícies com la dels Lakers, sempre envoltada de rumors de traspassos, intercanvis i mal ambient. La presència de LeBron no és suficient en un equip en què el futur de Westbrook és una incertesa constant, i els californians intenten que tingui un canvi d’aires. Qui no s’ha mogut, i no perquè no hi hagi insistit, és Durant, que intentarà liderar els Nets en un nou projecte. Una franquícia que sembla que sí que pot fer el salt definitiu són els Mavs de Doncic. L’eslovè ja va fer un pas més el curs passat i ara ha de convertir-se en un número 1 en la lliga. Al seu costat ha signat l’ex Madrid Facu Campazzo. També cal posar els focus en els Sixers d’Embidd i un Harden que torna a estar finet, després d’aprimar-se moltíssim.

Wanbayama, objectiu

A la zona baixa, bufetades per estar ben situat i tenir possibilitats per, en el draft de l’any vinent, tenir el número 1 que apunta al francès (2,19 m) Victor Wembanyama (Metropolitans), que ja s’ha exhibit en els amistosos que han fet als Estats Units.

Retirada del 16 de Pau Gasol

El 7 de març el bàsquet català té una cita amb una fita història: els Lakers retiraran el dorsal 16 de Pau Gasol. L’NBA ha fet coincidir l’acte amb el partit que disputaran contra els Grizzlies, l’altre equip en què estar més anys el pivot de Sant Boi. Gasol tindrà la samarreta retirada al costat de llegendes com Wilt Chamberlain, Kareem Abdul-Jabbar, James Worthy, Magic Johnson, Shaquille O’Neal o el seu bon amic Kobe Bryant. Pau Gasol va estar sis anys en els Lakers (2008-2014), amb qui va guanyar dos títols.

Ricky es retroba amb Mitchell

Ricky Rubio torna a escena després de pràcticament un any sense jugar per culpa de la lesió que es va fer amb el trencament dels lligaments encreuats. El base del Masnou s’ha entrenat amb normalitat, però el faran entrar progressivament. Ricky, que el dia que es va lesionar havia fet 27 punts, 13 rebots i 9 assistències, torna a Cleveland, on és una persona valorada perquè en la seva anterior etapa va aconseguir la millor versió de Kevin Love i els Cavs jugant a un gran nivell.

Fernández, mà dreta de Brown

El badaloní Jordi Fernández serà l’entrenador en cap associat de Mike Brown, una referència de les banquetes NBA, en el nou projecte dels Sacramento Kings, que no entren a play-off des de fa 16 anys. Als Kings hi juga l’ex Manresa Chima Moneke. Fernández, que ja va dirigir la lliga d’estiu, fa un pas més en la seva carrera esportiva i amb 40 anys continua caminant per ser el primer espanyol a dirigir l’NBA.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)